Ovaj automobil će ići brže od 500 km na sat i izgleda kao metak

Upoznajte Corbellati Missile, najnoviju kreaciju koja dolazi iz Italije. Izgleda kao metak, ima 1800 KS i predviđa se da će moći da ide brže od 500 kilometara na sat. Pročitajte detalje.corbellati missile napred

Ako ste mislili da Pagani pravi najređe i najekskluzivnije automobile u Italiji, razmislite ponovo. Ovo je Coreballati Missile (Projektil), novi hiperautomobil koji je dizajniran tako da pruži ultimativne performanse. Italijanski proizvođač automobila je iskoristio sajam automobila u Ženevi da predstavi svoj najnoviji model, koji se diči ozbiljnim brojkama, a njegov proizvođač tvrdi da će postati ,,najbrži hiperautomobil na svetu”.

Kako bi ostvarili svoje namere, opremili su automobil sa motorom od 8 cilindara, zapremine od 9 litara, paralelnim turbom i sa četvorostrukom bregastom osovinom. Proizvođač tvrdi da ostvaruje 1.800 konjskih snaga i zapanjujućih 2.350 Nm obrtnog momenta. Sa ovolikom snagom, očekivali biste i impresivne brojke.

Međutim, za sada je jedini indikator performansi tvrdnja iz Korbelatija da njihovo čedo ima dizajn koji može da podnese brzine veće od preko 500 km/č!

Italijani navode kako je zaobljena karoserija od ugljeničnih vlakana optimizovana tako da osigura stabilnost automobila pri velikim brzinamam, dok izduženi niski profil sa naglašenim zadnjim delom svakako privlači pažnju.

Ostali tehnički detalji tiču se šasije od ugljeničnih vlakana i dvostrukog vešanja. Sva snaga automobila se prenosi na zadnju osovinu putem šesto-stepenog menjača (ne zna se da li je manuelni ili automatski), i LSP diferencijala. Dok su za zaustavljanje zadužene kočnice sa keramičko-ugljeničnim pločicama.

Automobil ili motor pokriven šasijom?

Kada se pojavi ovakav automobil koji više izgleda kao nešto što bi vozio super junak, ili zlikovac, postavlja se pitanje da li možemo zaista reći da je to automobil? Svakako da ispunjava tipične osobine automobila – ima četiri točka, vrata, gepek i farove, ali nešto na njemu izgleda čudno.

corbellati missile

Naravno, ne očekujemo od jednog hiperautomobila da bude pogodan za odlazak u prodavnicu, ali se Projektil nikako ne može uporediti sa linijama jednog Poršea 918 ili Agere RS…

I pored neobičnog izgleda, pitanje je da li uopšte može da ostvari brzine veće od 500 kilometara, jer u tom slučaju izavov nije aerodinamika, već gume koje se neće raspasti pri tim brzinama. Mi ćemo se ipak držati otkupa automobila klasičnog dizajna i funkcionalnosti.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem