Nova Škoda Scala maksimalno ocenjena na testu bezbednosti

Novi kompaktni model Scala češkog proizvođača automobila Škoda dobio je maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu bezbednosti. Scala je u kategoriji zaštite odraslih putnika osvojila 97% poena, a za zaštitu biciklista svih šest. To novi Škodin automobil svrstava među najsigurnija vozila u svojoj kategoriji sa vrhunskim karakteristikama za bezbednost odraslih putnika i biciklista.

Logo Škoda automobila

Reakcije iz Škode – višegodišnja posvećenost se isplati

Član Škodinog borda za tehnološki razvoj Kristijan Štrube ističe da njihovi inženjeri neprestano rade na optimizaciji aktivne i pasivne bezbednosti svih Škodinih modela. Kod modela Scala uvedeno je nekoliko novih sistema asistencije za klasu kompaktnih vozila, koji su do sada bili dostupni samo za vozila koja pripadaju višim segmentima. 

Osvajanje maksimalnih pet zvezdica za model Škoda Scala na evropskom testu za bezbednost vozila potvrda je dugogodišnjeg svakodnevnog rada ove kompanije. U prilog tome govori i činjenica da su sve aktuelne serije modela Škoda fabrike automobila osvojile najbolji rezultat na Euro NCAP testu.

Bezbednosna oprema u Škoda Scala automobilu

Napredni sistem Front Assist sa prediktivnom zaštitom pešaka i biciklista uticao je na dobijanje maskimalne ocene za zaštitu biciklista, kao i City Emergency Brake funkcija. Oba sistema su sada uključena u obaveznu opremu.

Lane Assist je još jedna funkcija koja je deo standardne opreme za model Scala, dok Side Assist, koji upozorava vozača da mu se približava vozilo od pozadi ili iz mrtvog ugla, predstavlja opcionu karakteristiku koja nosi 3,5 od maksimalnih četiri poena za ovaj aspekt.

Izuzetno kruto telo modela Scala sa velikim deformacijskim zonama i izuzetno robustnom kabinom osigurava vrhunsku pasivnu bezbednost. Osim toga, Škoda Scala model je opremljen sa čak 9 vazdušnih jastuka, uključujući opcione vazdušne jastuke za kolena vozača i opcione bočne vazdušne jastuke za putnike na zadnjem sedištu.

Ukoliko vi imate neko polovno Škoda vozilo ili bilo koje drugo vozilo koje želite da prodate, možete nam se obratiti. Vršimo otkup svih modela automobila, bez obzira da li se radi o autu koje je u voznom ili havarisanom stanju. Dolazimo na vašu adresu, a za svoj automobil ćete dobiti keš odmah na ruke, po fer i korektnoj ceni. 

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem