Kako će se globalno automobilsko tržište izmeniti od 2035. godine?

Skorašnje deklaracije Evropske unije da će do 2035. godine zabraniti prodaju novih vozila na fosilna goriva je izazvala pregršt različitih reakcija i komentara. 

Električni automobil

Evropski parlament je u Strazburu doneo odluku o zabrani prodaje vozila sa motorima na unutrašnje sagorevanje do dotične godine, uprkos velikom broju predloga da se emisija ugljen-dioksida smanji do 90% – postavlja se dalje pitanje kako će ova odluka uticati na globalni transport, drumsku infrastrukturu, ekonomiju i celokupno automobilsko tržište?

Masovni prelazak na električne automobile i manjak radnih mesta

Inicijalni cilj EU je ovim poduhvatom vrlo jasan – cilj je da se što brže pređe na kompletnu proizvodnju, prodaju i distribuciju električnih vozila, kako bi se što brže smanjila emisija štetnih gasova. Međutim , da li je to i efektivnija solucija?

Mnoge zemlje EU, a pogotovo Nemačka, najavljuju da će ovom odlukom doći do masovnog smanjenja radnih mesta u automobilskoj industriji i da će čak ¼ radnika biti otpušteno. Procentualno, većinsko radno stanovništvo u ovoj branši je iznad 40 godina, te se ističe činjenica da nije izdvoljivo u zadatom roku adekvatno obučiti radnike – što će rezultirati u masovno otpuštanje.

Sprečeno premeštanje proizvodnje dizelaša i benzinaca u druge zemlje

Ovim zakonom biće sprečeno i masovno premeštanje proizvodnje dizelaša i benzinaca van teritorije Evropske unije. Ovo dalje podrazumeva činjenicu da ako želite da kupite novi hibrid ili jedan od dva napomenuta automobila, moraćete da posetite doslovno drugi kontinet.

Takođe, predviđa se da će električna vozila činiti 45% tržišnog udela u svetu, kao i da će kupovina istih biti značajno jeftinija za potrošače. Međutim, prema većini stručnjaka, ovo neće biti kraj za motore sa unutrašnjim sagorevanjem, već da će se oni i dalje masovno prodavati u drugim krajevima sveta u obliku hibrida.

Punjnje električnog automobila

Da li planirate da prodate stari automobil?

Ukoliko vam je potreban otkup automobila, zarad pribavljanja sredstava za prelazak na električni automobil, imamo rešenje za vas! 

Kao firma za kupovinu polovnjaka, kotiramo se kao veoma efikasni i profesionalni u svom poslu, te vam nudimo sigurnu i bezbednu uslugu otkupa vozila.

Kontaktirajte nas putem telefona ili popunite kratak online formular – javićemo vam se u najkraćem mogućem roku.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem