Hibridi će ubrzo zameniti dizel vozila svugde u svetu

Pošto se sve češće dešavaju dizel skandali svugde u svetu a prvenstveno u Americi i u Evropi, postaje sve jasnija i primetnija ideja odustajanja od dizel principa s obzirom na teške posledice zagađenja, a prvenstveno usled želje zvaničnih institucija da to zagađenje vazduha emisijom zagađujućih čestica dizela, suzbiju. U prevodu: sve viši standardi i niže granične vrednosti i prag tolerancije za emisiju gasova će primorati sve velike auto kompanije, da pređu na hibridni koncept automobila. Hibridni motori preuzimaju.

Ovakav korak je uslovljen kako svešću ljudi o potrebi zaštite životne sredine, tako i sve većom konkurencijom koju stvaraju kompanije koje se okreću visoko efikasnim hibridnim motorima na plin. Ovo potvrđuje Volvoov CEO, koji takođe navodi da je Volvo bio jedan od prvih koji je predstavio ovakav koncept hibridnog motora automobila kroz trocilindrični T5 koji će se videti u dolazećem modelu XC40, a koji će se potom pojaviti i u slabijim verzijama njihovih vozila. Glavni čovek Volvoa takođe tvrdi da će upravo ovaj koncept biti glavni uzrok za naglu promenu i odustajanje od dizel motora, i to veoma brzo, već koliko u narednih desetak godina.

Svaka vrsta automobila i način na koji se motor pokreće ima odgovarajuću zamenu kada su hibridni motori automobila u pitanju, ali je u pitanju želja i novčana isplativost da se ista primeni. Baš ovakav model gasnog hibrida je idealna zamena za dizel, pri čemu se emituje znatno niži nivo ugljen-dioksida za praktično isti učinak i efikasnost motora i vozila, kako za obrtni momenat tako i za konjske snage.

Ovo uslovljava logičan zaključak da će dizel postati sve skuplji i samim tim neisplativiji, kako za vozače tako i za proizvođače automobila, što će neminovno usloviti pad u prodaji i proizvodnji dizela. Već sada Volvo na određenim tačkama sveta ne prodaje dizel vozila, a sama činjenica da će ovakav način pogona emitovati manje od 95 g/km zagađujućih materija – prema Evropskim standardima, govori da će se i na prostoru evrope vrlo brzo dogoditi hibridna a potom i električna revolucija automobila.

Otkup automobila funkcioniše neometano bez obzira na to koje su vrste automobili i njihova pogonska goriva, ali očigledno je da će i otkup polovnih automobila u budućnosti biti veoma utican ovakvom revolucijom, te će se sve više dešavati promena u otkupu dizela i drugih vrsta vozila, za nove hibridne modele.

 

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem