Prvi samostalni Cupra automobil stiže 2020. godine

Prvi samostalni Cupra automobil, nakon razdvajanja ove kompanije sa Seatom, biće kupe terenac (SUV), a prema najavama koje su se pojavile na internetu trebalo bi da se pojavi na tržištu početkom 2020. godine.

cupra automobil

Ovaj novi model španskog proizvođača automobila trebalo bi da ima naziv Cupra Terramar, a kako se navodi ovaj automobil će u suštini predstavljati kupe verziju Seatovog terenca srednje klase Ateca. Nakon Seatovog rebrendiranja svoje sportske marke Cupra kao samostalnog brenda, koji je lansiran početkom ove godine sa modelom Cupra Ateca, Terramar bi trebalo da predstavlja prvi stoprocentni model samostalne Cupra kompanije.

Osnovne karakteristike novog Cupra Terramar modela

Na fotografijama koje su procurele na internetu vidi se sličnost sa pomenutim Seatovim modelom, pogotovo kada su u pitanju farovi i prednji deo automobila, a razliku jedino predstavljaju znatno agresivnije linije iznad branika, kao i na repovima automobila. Predviđeno je da ima 300 konjskih snaga, kao i 2,0-litarski četvorocilindarski turbobezinac, isto kao i Ateca.

Ovaj automobil imaće pogon na sva četiri točka, a biće uparen sa automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Standardna verzija Terramar modela na tržištu će se pojaviti sa istim asortimanom benzinksih i dozel motora, kao što je to bio slučaj i sa ranijim Seatovim modelima. Planirana je i hibridna verzija, a konvencionalna Seatova verzija istog automobila očekuje se 18-24 meseci kasnije.

Cupra kao samostalna kompanija

Cupra kompanija je samostalno počela sa radom 22. februara 2018 godine, a prvi model Cupra Ateca, koji je u potpunosti replika Seat Ateca modela, predstavljen je na festivalu u Ženevi. Novi, samostalni brend Cupra preuzeo je potpunu kontrolu nad čitavom trkačkom divizijom španskog proizvođača automobila, kojom je prethodno upravljao Seat Sport.

Cupra Terramar model svoj naziv nosi u čast nekadašnje trkačke staze u Kataloniji i najstarije španske trkačke staze – Auodroma Sitges Terramar.

S obzirom na to da je Seat tokom svoje bogate, višedecenijske istorije dokazao kvalitet u automobilskoj industriji i moto sportu, mi otkupljujemo sve modele ovog španskog proizvođača vozila, bilo da se radi o starim ili havarisanim automobilima. Nema sumnje da će se i Cupra modeli pokazati jednako kvalitetno i dobro, pa samim tim za nekoliko godina možemo očekivati i ove modele u svojoj kolekciji.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem