Novi Lamborghini će biti hibrid

Italijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila – Lamborghini, će u potpunosti usvojiti hibridnu tehnologiju u svom narednom modelu perjanice brenda. Naslednik Aventadora će stići početkom 2020-ih. Evo šta znamo.

lamborghini aventador

Lamborghini neće zaostajati za svojim konkurentima i planira svoj model hibridnog super-automobila. Dok Ferari, Porsche, McLaren i ostali proizvođači postavljaju razne rekorde svojim limitiranim serijama, stigla je informacija da i Lamborghini ima u planu sopstveni super-automobil u hibridnoj verziji.

Govoreći za britanski časopis Auto Expres, pre lansiranja prvog SUV modela u Velikoj Britaniji – Lamborghini Urus, šef istraživanja i razvoja kompanije Mauricio Ređiani otkrio je da se sprema naslednik za model Aventador.

Aventador je lansiran 2011. godine, a od tada je predstavljeno 8 specijalnih izdanja ovog modela. Međutim, vreme za naslednika se uveliko približava, a on će biti predstavljen početkom naredne decenije. Iako je reč o automobilu koji je poprilično star za standarde super-automobila, možete da zamislite da nam niko nije ponudio jedan Aventador za otkup polovnih auta.

Plug – in super Lamborghini

„Sledeća generacija super-automobila će biti bazirana na plug-in hibridnoj tehnologiji”, otkrio je Ređiani, a dodao je da  kompanija radi na razvoju plug-in tehnologije u atmosferskom V12 motoru.

Vrednost našeg brenda se bazira na osnovu naših najkvalitetnijih proizvoda. Oni moraju da budu pravi pokazatelji super-sportskog automobila. Smatramo da je jedna od stvari koje takav automobil mora da ima jeste atmosferski V12 motor.

Automobil mora da bude dizajniran kao hibrid ili kao klasičan sa unutrašnjim sagorevanjem. Super-automobil ne sme da se zadovoljava kompromisima, dodaje Ređiani, čime potvrđuje da će zamena Aventadora biti ponuđena samo u hibridnoj varijanti, bez opcije sa unutrašnjim sagorevanjem.

Potpuno električni Lamborghini je izvestan

Potpuno električni Lamborghini trenutno nije u planovima kompanije, ali nije skroz isključeno kao mogućnost u budućnosti. Osvrnuvši se na nedavno predstavljen futuristički koncept razvijen sa američkim univerzitetom MIT – Terzo Millennio, Ređiani je naglasio da tehnologija baterija mora još da se razvija ne bi li potpuno električni Lamborghini postao realnost.

„Za nas, super sportski automobil mora da postavi najbrže vreme na Nirnburgu, ali mora da ponovi to dva ili tri puta, ne sme da bude slučajnost”, objašnjava on.

„Trenutna tehnologija baterija vam omogućava da napravite jedan brzi krug ili više sporih krugova. To se nikako ne uklapa sa duhom super-sportskog automobila. Naredna serija naših proizvoda će biti bazirana na hibridnoj tehnologiji. Za potpuno električne proizvode nam treba još vremena, to će biti ona tamo serija proizvoda” otkriva Ređiani.

Da li će Lamborghini hibrid moći da nadoknadi zaostatak za svojim rivalima?

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem