SUV sa Ferari motorom – Maserati Levante GTS

Vreli Maserati Levante GTS će biti spreman za javnost kasnije u toku godine, a krasiće ga motor iz Ferarija, 3.8 turbo V8 agregat. Pročitajte nešto više.

maserati levante gts napred

Društvo luksuznih sportskih SUV automobila postaje sve konkutrentnije, dominacija Porsche Cayenne modela će biti ozbiljno uzdrmana u budućnosti. Stižu nam SUV modeli od Rolls Royc-a, Lamborghinija, a čak je i Ferrari najavio svoju verziju.

U ovom slučaju je reč o još jednom italijanskom brendu – Maserati, sa modelom Levante GTS, a sada je uočen na drugoj rundi testiranja. Očekuje se da će rival Kajena imati više od 500 KS kada se bude pojavio sredinom ove godine.

Ferarijev motor

Budući da već koristi V6 dizel i benzinske agregate, Maserati će implementirati Ferarijev 3.8 litarski V8 sa dvostrukim turbom, koji već koristi u modelu Quattroporte GTS. Pomenuti model ima 523 KS i 700Nm obrtnog momenta, a od nule do stotke mu treba 4,7 sekundi, dok se kazaljka zakucava preko 300 na sat.

Kako će se to odraziti na Levante?

Budući da je reč o SUV modelu, koji je značajno teži i ne može se pohvaliti najboljim oblikom podešenom za maksimalnu aerodinamiku, prilično je sigurno da će Levante biti sporiji. Dodatna težina od 200 kg i veća visina znači da je potrebno pokrenuti veću masu, sa većim koeficijentom vazdušnog otpora.

Iako je motor o kojem pričamo prilično moćan, kako bi Maserati parirao performansama Poršeovog mezimca, moraće da pronađe način da poveća snagu motora. Jer novi Porše Kajen Turbo na dinanometru nabija čitavih 542 konja!

Izmene na šasiji i moćnije kočnice bi mogle da pomognu Maseratijiu da premosti granicu i postavi se iznad konkurencije.

Koliko će koštati Maserati SUV

Maserati je luksuzan brend i možete da očekujete da njihova vozila nisu namenjena za ljude u srednjoj klasi. S obzirom na to da se trenutno najjači model brenda – Levante V6 S GranSport prodaje za nešto više od 80.000 evra, nema sumnje da će novi GTS definitivno koštati više od 90.000 evra kada bude stigao u toku godine.

Nismo još imali priliku da otkupimo Maserati, ali ako imate Maserati na prodaju (malo stariji), slobodno nas nazovite.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem