Lamborghini Huracan na proleće debituje na tržištu

Italijanski proizvođač sportskih automobila vrhunskih performansi, Lamborgini, unapredio je svoj model Huracan iz 2014. godine, koji je osim dodatnih konjskih snaga dobio i upravljanje na sva 4 točka.

Huracan EVO je zapravo restilizovana verzija Lamborginijevog trenutno najprodavanijeg modela koji je na tržištu prisutan više od 4 godine. Pored mehaničkih i pogonskih unapređenja vozila, izvršene su i određene promene u samom dizajnu automobila. Huracan EVO ima novi prednji branik, ali i nove bočne usisnike vazduha i nove alu felne.

Lamborghini huracan automobil

Šta je sve promenjeno na novom Lamborginiju?

Promene su obuhvatile i zadnji deo vozila. Umesto 4, tu su sada 2 izduvne cevi koje su postavljene nešto više i bliže poziciji za tablicu, dok se na gornjem segmentu nalazi novi integrisani spojler, a zadnji branik je u potpunosti preoblikovan.

Postojeći atmosferski 5.2 V10 motor sada proizvodi 640 ks pri 8.000 obrtaja, umesto 610 “konja” koliko je imao u osnovnom Huracanu kada se ovaj automobil pojavio 2014. godine. Tako se Huracan EVO izjednačio po snazi motora sa do sada najmoćnijim modelom ovog proizvođača – Huracan Performante.

Kakvo ubrzanje ima novi model?

Restilizovana verzija raspolaže i sa većim maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm, koji je dostupan pri 6.500 o/min. Prema fabričkim podacima, masa praznog vozila je 1.422 kilograma, pa Huracan EVO od 0 do 100 km/h stiže za samo 2,9 sekundi. To je za 0,3 sekunde bolji rezultat od modela iz 2014. godine i jednak je rezultatu Huracana Performante.

Ubrzanje do 200 km/h postiže se za 9 sekundi, dok se pri brzini od 100 km/h Huracan EVO potpuno zaustavlja za 31,9 metara. Lamborgini navodi da maksimalna brzina ovog automobila iznosi preko 325 km/h.

Pored snažnijeg motora, jedna od najvećih novina kod redizajniranog Huracana je sistem upravljanja na sva 4 točka, što će poboljšati upravljivost automobila u krivinama i prilikom skretanja. Osim toga, Lamborghinijevi inženjeri unapredili su i aktivni sistem oslanjanja, kao i sistem pogona na sva 4 točka.

Vizuelno najveće promene dogodile su se u unutrašnjoti Huracana, gde se na centralnoj konzoli sada nalazi veliki 8,4 inčni ekran osetljiv na dodir. Displej multimedijalnog sistema podržava i gestovne komande, a preko njega je moguće izvršiti gotovo sva podešavanja u automobilu, uključujući poziciju sedišta i klima uređaj, a omogućena je i integracija smartfon uređaja pomoću Apple CarPlay sistema.

Sistem podržava i glasovne komande, pa vozač neće morati da skreće pogled sa puta dok je za volanom. Lamborgini Huracan EVO stiže u prodajne salone na proleće 2019. godine, a planirana cena iznosi oko 260.000 dolara.Mi vršimo otkup automobila svih vrsta, bez obzira na tehnologiju koja se nalazi u njima kao i na starost ili motor koji ih pokreće. Ono što mi radimo je otkup po najpovoljnijim cenama u najkraćem mogućem roku.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem