Evo kako izgleda Nissan Pathfinder 2017 i koje su prednosti

U najkraćim crtama, novi Nissan Pathfinder 2017 koji je najavljen za sledeću godinu dobija noviji izgled, više snage, značajne promene na polju bezbednosti automobila i poboljšanje tehnologije.

Nissan Pathfinder 2017 novi terenac

Ovaj fantastični model terenca je na tržištu automobila već više od 30 godina, i tim povodom dobija potpuno osveženi dizajn, celokupan poboljšani pogon i dinamiku automobila.

Dizajn Nissan Pathfinder-a i veća bezbednost putnika

Nissan Pathfinder 2017 spreda

Mnogi su Nissan Pathfinder 2017 uporedili sa Ford Explorerom, a ono što najpre upada u oko jeste robusniji izgled novog Nissan-a koji dobija četvrtastiji oblik prednjeg dela automobila i haube. Sve ovo se odlično uklopilo uz njegove farove koji imaju više različitih oblika, a što se opet sa druge strane odlično slaže sa stilom dizajna automobila koji Nissan neguje u poslednje vreme.

Ovakav trend je podstican izradom što kvalitetnijeg automobila, kom će u prvom planu biti komfor putnika u vozilu kao i njihova bezbednost, koja je dobijena kvalitetnijim ramom ali i većim prostorom potencijalnog gužvanja haube i drugih delova koji vode ka havarisanom automobilu,

Kada je u pitanju pozadina automobila, novi Nissan Pathfinder 2017 dobija nove branike, koji su nešto pojačaniji, a uz njih su tu i nova sočiva za reflektovanje svetlosti.

Nissan Pathfinder 2017 gepek otpozadi

Treba reći da je i dinamika automobila poboljšana u odnosu na prethodni model, iako je i ona bila i više nego zavidna. U poređenju sa Mazdom CX-9, ovaj automobil ima bolju ocenu a samim tim se može očekivati i veća ušteda goriva za pokretanje ovog težeg crossover-a.

Ekonomičnost i koliko troši Nissan Pathfinder 2017?

Procene su da će ekonomičnost tj. potrošnja goriva ovog SUV vozila u odnosu na uslove vožnje, biti 14,1  km/l (20 mpg) kada je u pitanju vožnja automobila u gradu, dok je za autoput procenjena potrošnja oko 10,5 km/l (27 mpg) kada su u pitanju automobili sa prednjim pogonom. Dok je u slučaju varijante Nissan Pathfindr-a sa pogonom na sva četiri točka, procena da će u gradu trošiti oko 14,9 km/l u gradu, odnosno 10,9 km/l na autoputu.

S obzirom na robusni izgled automobila, njegovu težinu, snagu motora i ostale karakteristike, reklo bi se da je ekonomičnost na zadovoljavajućem nivou, i da će oni kojima je ovakav automobil potreban biti zadovoljni. Nije baš očekivano da će se skoro naći i na našim ulicama, a još dalje u budućnosti za otkup džipova i drugih SUV vozila, ali otom potom.

Motor automobila j 3,5-litarski V6 koji će proizvoditi 284 konjskih snaga.

Tehnološke karakteristike novog Pathfinder-a

Nissan Pathfinder 2017 enterijer

Kada su u pitanju nove tehnološke karakteristike one se prvenstveno odnose na njegov unapređeni kontrolni displej sa lepšim bojama, kao i tačskrin ekran veličine 8 inča, koji je takođe postao veći u odnosi na prošlogodišnji model koji je posedovao 7 inča. Ovime će Navigacija u automobilu postati još bolja, ali unapređenja same navigacije će zavisiti od paketa opreme automobila koju će kupci otkupiti.

Ukoliko se dokopate ovog lepog, SUV porodičnog automobila, pišite nam utiske i slobodno se javite ako Vam zatreba otkup polovnih vozila.

20