Novi Mercedes-ovi prodajni rekordi – najuspesniji mesec i kvartal u istoriji kompanije

mercedes

Sa 183.467 prodatih jedinica, mart mesec 2015. godine postao je rekordni prodajni mesec u istoriju nemačkog Mercedesa, pošto je u odnosu na mart prethodne godine prodaja uvećana za 15,7%. Takođe, u prva tri meseca ove godine Mercedes je prodao 429.602 vozila, čime je ovaj period postao najuspešniji prvi prodajni kvartal ikada, nadmašivši prošlogodišnji rekord za 14,8%.

Ovim povodom javnosti se obratio Ola Källenius, član upravnog odbora Daimlera AG i mercedesov prodajni i marketinški agent nadležan za prodaju putničkih vozila: „Mercedes-Benz ostvario je najbolju prodaju u martu i zabeležio najbolji prvi kvartal u istoriji kompanije. Ovaj uspeh dugujemo malim delom i ofanzivi naših proizvoda koju smo nastavili da sprovodimo u martu. Model CLA Shooting Brake koji je predstavljen 28. marta sjajan je dodatak našoj ponudi porodičnih automobila.”

Prodaja u Evropi tokom marta takođe je rekordna, sa 89.041 prodatim automobilom, što je povećanje od čak 16,3%. U rodnoj Nemačkoj Mercedes je prethodnog meseca prodao 27.118 svojih vozila, dok je u prvom kvartalu prodato 60.115 jedinca, što je još jedan rekord koji je za 7,3% nadmašio prethodni najbolji prodajni rezultat. Drastično povećanje prodaje ostvareno je u Španiji (porast od 44,5%), Francuskoj (stopa rasta 42,4%) i Belgiji (38,8% više prodatih automobila).

Kada je reč o segmentima, popularnost porodičnih automobila ne jenjava. Od 1997. godine, kada se pojavio prvi mercedesov porodični model, prodato je preko 4 miliona automobila sa oznakama A-klase, B-klase, CLA ili GLA. Tokom prva tri meseca 2015. godine i porodični automobili oborili su kvartalni prodajni rekord sa povećanjem od 25,3%. Limuzina i karavan C-klase od početka godine prodati su u 109.050 primeraka, što je povećanje od čak 57,8% u odnosu na prošlogodišnju prodaju u prva tri meseca. Na kineskom tržištu posebnu popularnost uživa mercedesova E-klasa. U prvom kvartalu ove godine Kinezi su kupili 4,9% više limuzina E-klase u odnosu na prvi kvartal 2014., čime je postavljen još jedan rekord. U januaru, februaru i martu limuzina S-klase, inače najtraženiji luksuzni sedan model na svetskom tržištu, takođe je oborila prodajni rekord sa 25.849 prodatih primeraka, što je uvećanje od 7,1%. Prodajni rekord oborili su i SUV modeli, koji su u prvom kvartalu 2015. godine prodati u 107.323 primeraka, odnosno 31,9% više u poređenju sa prvim kvartalom prošle godine. Istorijski rekord prodaje u martu ostvarila je i G-klasa sa prodajnim rastom od 24,2%. Najzad, uvećanu prodaju zabeležili su i smart modeli, sa 11.984 prodata automobila u martu i 25,4% uvećanom prodajom.

Dokle god raste prodaja ovakvih automobila, rašće i poslovanje za otkup automobila. Ukoliko posedujete neki mercedes koji želite da prodate okrenite nas i neka počne otkup automobila.

2