Najpopularniji automobili u Evropi za 2018. godinu po tržišnim segmentima

Industrija automobila se gotovo svakodevno širi na nove tržišne segmente sa novim izgledima i konstrukcijama automobila. Nekada je teško i svrstati novi model automobila u neki od tržišnih segmenata, ali zato su tu intenet portali koji Vam omogućavaju da vidite koji od automobila bi Vam najviše odgovarao. U ovom tekstu donosimo Vam pregled najprodavanijih automobila u Evropi za 2018. godinu po segmentima. Hajda da vidimo šta Evropljani najviše voze i kupuju.

Gradski auto: Fiat 500 – 110 585 prodatih automobila

Nema sumnje da ovaj automobil poseduje neverovatan šarm koji najviše prija pripadnicama ženskog pola. Verovatno da Fiat 500 nije najbolji automobil za vožnju, ali njegova funkcionalnost i pristupačnost su ono što ga je pored sjajnog dizajna doveo na prvo mesto najprodavanijih gradskih automobila u Evropi. Odmah iza popularne “Fiće” se nalaze Fiat Panda i Volkwagen Up.

Supermini: Renault Clio – 185 234 prodatih automobila

Ovaj model se nalazi u samom vrhu prodaje godinama, od prve verzije modela. Renault Clio je najprodavaniji automobil u Francuskoj, Portugalu i Sloveniji. Najveća prednost ovog automobila je njegov sjajan i moderan dizajn koji sa bogatim paketom opreme se nudi za jako povoljnu cenu.

Na ulicama Evrope kao i u Srbiji, ovaj automobil je službeno vozilo velikog broja kompanija što sigurno dodatno donosi ovoliku prednost u prodaji. Odmah iza Renaul Clio na listi se nalaze Volkswagen Polo i Ford Fiesta.

Porodični hečbek: Volkswagen Golf – 257 550 prodatih automobila

Da li je moguće da ikoga iznenadi ovaj podataka? Mislimo definitivno da nije moguće jer se Golf najprodavaniji automobil u Autriji, Belgiji, Nemačkoj, Litvaniji i Luksemburgu dok je na drugom mestu u Norveškoj, SLoveniji i Švajcarskoj. Ovakav bilans prodaje se najverovatnije drži od prve serije ovog modela.

Svi verujemo u pouzdanost ovog legendarnog automobila i to je očigledan razlog tolike popularnosti. Drugi automobil u ovom tržišnom segmentu je Škoda Oktavia, dok Ford Focus na trećem mestu nije imao nikakve šanse u ovoj “trci”.

Limuzine srednje veličine: Volkwagen Passat – 93 252 prodatih automobila

Volkswagen drži primat u Evropi i sa ovim modelom automobila. Passat je definitivno najrpodavanija limuzina srednje veličine u Evropi. Odmah iza se nalaze Mercedes C klase i Audi A4.

Limuzine: Mercedes E klasa – 65 112 prodatih automobila

E klasa je pomogla Mercedesu da postane najveći proizvođač premium automobila i na taj način prestigao BMW na toj listi. Suvišno bi bilo govoriti mnogo toga o ovom fenomenalnom automobilu koji svojom luksuznošću ostavlja bez daha svakoga kome je potreba “krstarica” za putovanje. Na drugom mestu ovog segmenta nalazi se BMW serije 5 i Audi A6.

Luksuzni Automobili: Mercedes S klasa – 8250 prodatih automobila

Nije bilo velikog iznenađenja ni u ovom segmentu gde Mercedes drži svoj primat klasom S. Ovaj automobil je omiljeni automobil mnogih državnika i svih onih koji žele da se osećaju tako kada se voze u njemu. Ono što je iznenađenje je da na drugom mestu se nalazi Porsche Panamera koja je pretekla i ostavila na trećoj poziciji BMW serije 7.

Mali SUV: Renault Captur – 121 235 prodatih automobila

Ovo je segment koji najbrže raste na celom tržištu. A Renault sa svojim modelom Captur preuzima svoj primat. Ovaj automobil svojom sjajnom cenom i odličnom funkcionalnošću omogućio je pobedu nad Pežoom 2008 i Dačiom Duster.

SUV srednje veličine: Nissan Quashqai – 134 547 prodatih automobila

Japanski proizvođač je ovim automobilom napravio pravi pogodak na tržištu i uspeo da izbaci dosta veće evropske proizvođače iz konkurencije za prvo mesto. Na ulicama Srbije poznato je da je ovaj automobil popularan zbog svog kvaliteta izrade i finog dizajna. Na drugom i trećem mestu su ostali Volkswagen Tiguan i Peuegeot 3008.

 

Veliki SUV: Peuegeot 5008 – 44 633 prodatih automobila

SUV segment nastavlja da bude glavni glavni faktor rasta automobilske industrije. Peuegeot je zasenio ovaj segment stavljajući svoje automobile na jedno od vodećih mesta i sva 3 segmenta SUV-a. Na drugom mestu se nalazi nova Skoda Kodiaq dok je na trećem mestu Nissan X-trail.

Kombi vozila: Mercedes V klasa – 15 471 prodatih automobila

Segment kombi vozila je u stalnom padu u ovoj i prethodnoj godini. Vodeći Mercedes V klase ima pad prodaje od 5% dok Seat Alhambra ima pad od 2%. Ford S-Max kompletira prva tri mesta najprodavanijih kombi vozila.

Sportski automobil: Porsche 911 – 12 734 prodatih automobila

Ova legenda segmenta sportskih automobila i dalje žari i pali ovom grupom automobila. Ovakva prodaja impresionira zbog zaista ogromne prodaje za automobil ove cene. Na drugom mestu se nalazi Mercedes AMG GT, a trećem Ferrari 488 na trećem mestu prodaje.

Mi vršimo otkup polovnih automobila bez obzira da li su oni najprodavaniji ili ne, jer svaki dogovor sprovodimo u delo za jako kratak rok na obostrano zadovoljstvo. Pozovite nas i uverite se u to.