Infinity

Predstavljamo vam automobile marke Infiniti – japanskog brenda luksuznih automobila za koji su svi ljubitelji luksuznih četvorotočkaša sigurno čuli. Ukoliko, ipak, niste imali priliku da se bliže upoznate sa ovim automobilom sjajnih performansi, za vas smo pripremili neke od najvažnijih činjenica o nastanku, istorijatu i karakteristikama ovog modela.

Kada i kako je rodjen Infinity

Ovaj japanski brend, koji je inače luksuzna divizija čuvenog Nissana, na tržište je stupio 1990. godine. Njegovi modeli su se prvo pojavili na teritoriji Severne Amerike, jer je ocenjeno da će ovi atraktivni modeli upravo na tamošnjem tržištu privući najviše pažnje. 

Zanimljivo je pomenuti da je reč o brendu koji je nastao otprilike u isto vreme kad su i Toyota i Honda takođe lansirali svoje luksuzne premijum modele. Iz tog razloga se smatra da je Infinity nastao kao odgovor Nissana na ponudu svojih konkurenata koji su na tržište izbacili nove luksuzne modele i time privukli dosta pažnje.

Logo Infinity automobila i njegova dvostruka simbolika

Kada je ovaj model prvi put lansiran, dosta pažnje je privukao i njegov logo. Smatra se da ima dvojako značenje i da savršeno prati samu prirodu Infinity vozila. Smatra sa da logo Infinity  simbolizuje čuveni japanski vrh Fidži, jedan od simbola ove države. Namera Infinitija je bila da istakne svoje japansko poreklo, iako je se njegova vozila ne prodaju u Japanu.

Kada je Nisan birao ime i simbol svog novog brenda, želeo je da u njega potpuno inkorporpira ideju koja stoji iza samog automobila i njegovog dizajna. Sam naziv ovog brenda na engleskom jeziku znači beskonačnost, a čini se da je taj motiv igrao važnu ulogu prilikom stvaranja čitavog brenda.

Sam logo sadrži dve linije i horizont, a urađen je tako da podseća na matematički simbol koji ukazuje na beskonačnost. To se tumači na način da je Nissan ovim hteo da predstavi model koji stremi ka otvaranju novih horizonata u automobilskoj industriji, uvodeći tada jedan potpuno neverovatan model koji vozačima nudi luksuz, komfor, ali i bezbednu vožnju.

Modeli Infinity brenda

Kada je reč o samim automobilima ove prestižne marke, ponuda se tokom godina stalno razvijala, ali nikad nije odstupala od same srži ovog brenda koji pre svega predstavlja sinonim za luksuz

U pogledu broja modela, smatra se da Infinity ima relativno manju ponudu u odnosu na neke konkurente, ali to definitivno ne umanjuje kvalitet njegove ponude. Svi SUV modeli ove marke u sebi sadrže prefiks QX, dok ostali modeli nose oznaku Q. Kao možda najčuveniji model marke Infinity, izdvaja se čuveni Q50 sedan – sjajna kombinacija udobnosti i perormansi.

Polovni modeli koje otkupljujemo

Mi smo firma koja vrši otkup automobila svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju polovno ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem vozila, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.