Veliki opoziv u GM: Povlači se preko 600 hiljada vozila

General Motors opozvaće 638.000 svojih vozila zbog softverske greške koja može da dovede do nenamernog kočenja. Opoziv se odnosi na modele  Chevrolet Suburban, Chevrolet Tahoe i GMC Yukon, proizvedeni između 2015. i 2020. godine, kao i modeli Chevrolet Silverado i GMC Sierra, proizvedeni između 2014. i 2018 godine.

Beli Yukon automobil General Motors kompanije

Softverska greška na ABS sistemu

Američki proizvođač automobila saopštio je  da kvar na senzoru može rezultirati slučajnim aktiviranjem sistema zaštite pogonskog sistema i izazvati nenamerno kočenje na pneumatiku na suprotnoj strani od pokvarenog senzora i na taj način povećati mogućnost udesa. Ukoliko do ovoga dođe, vozačima će biti signalirazan kvar na elektro-hidrauličnom sistemu koji sprečava blokiranje točkova prilikom kočenja.  

Do sada nije bilo zabeleženih nezgoda čiji se uzrok dovodi u vezu sa ovim problemom, ali je General Motors  naveo da su primili oko 150 pritužbi u vezi sa nenamernim kočenjem ili bočnim kretanjem vozila. Odgovor kompanije jeste momentalno povlačenje svih navedenih modela svuda u svetu.

Reprogamiranje softvera bez dodatnih troškova

General Motors navodi  i da će vlasnicima svih modela kod kojih postoji mogućnost kvara problem biti otklonjen besplatno reprogramiranjem softvera. Svi vlasnici ovih vozila će preko linka na sajtu kompanije moći da, unošenjem identifikacionog broja vozila, provere da li su pogođeni ovim propustom

Otkup General Motors  automobila

Ukoliko vi imate neko General Motors vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem