Uber kupuje na hiljade Volvo automobila

Uber je pristao na kupovinu velikog broja automobila od strane švedske kompanije Volvo, koja će koristiti u kombinaciji sa svojom autonomnom tehnologijom. Pročitajte detalje.

volvo uber

Volvo je najavio da će snabdevati američku kompaniju Uber sa desetinama hiljada automobila sposobnih za samostalnu vožnju.

Ugovor podrazumeva da će Volvo prodati na hiljade običnih automobila kompaniji za naručivanje vožnji iz San Franciska. Ovo će se dešavati između 2019. i 2021. godine, a u kasnijem periodu se predviđa masovna proizvodnja autonomnih vozila.

Ne treba da nas čudi ova vest, budući da je sasvim logičan nastavak prethodne saradnje iz 2016. kada je Uber dodao svoj sistem autonomne vožnje na običan Volvo automobil. Međutim, nova saradnja predviđa da će Volvo snabdeti Uber sa automobilima koji će u sebi već imati autonomne i bezbednosne sisteme, na koje će Uber samo dodati svoju tehnologiju.

Koji će Volvo modeli biti prodavani?

Volvo modeli koje će Uber masovno koristiti će biti zasnovani na platformi razvijenoj nakon kupovine Volvoa od strane kineskog holdinga Geely. U pitanju je SPA arhitektura koja je proširila tadašnji postojeći asortiman sa produženom serijom 90. Modeli na kojima će biti ubačena Uberova tehnologija će biti iz ove serije – poput XC90 SUV i V90 karavana.

Da li ovaj ugovor ograničava Volvo?

Ovo nije ekskluzivni ugovor, što ne obavezuje Volvo da u svojim automobilima obavezno ima implementiranu tehnologiju američke kompanije. Volvo će nastaviti da samostalno razvija svoje autonomne sisteme, nezavisno od Ubera.

Izvršni direktor kompanije Volvo, Hakan Samjuelson rekao je: ,,Autoindustrija se unapređuje inovacijama, a Volvo automobili žele da budu deo budućnosti.”

Iz Ubera su izjasnili kako su oduševljeni ostvarenom saradnjom sa švedskom kompanijom na ovako velikom projektu.

Kada znamo da su Volvo automobili smatrani za najbezbednije automobile na svetu, čuveni po svojim tehnološkim rešenjima koja su postavila standarde u oblasti bezbednosti, odluka da se za autonomni automobil koristi baš ovaj brend je sasvim opravdana.

Dok ne dođe vreme kada ljudi više ne budu posedovali automobile, mi ćemo nastaviti da otkupljujemo automobile u bilo kom stanju i iz bilo kog dela Srbije.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem