U septembru nam dolazi Tesla kamion

Potpuno električni Tesla kamion će biti predstavljen u septembru, a njegov domet će biti oko 480 kilometara.

tesla kamion

Tesla će predstaviti potpuno električni kamion tokom septembra, sa realnim rasponom između 300 i 500 kilometara. Vesti dolaze iz izvora bliskom kompaniji koji je razgovarao sa novinskom agencijom Rojters prošle nedelje.

Rojters je potvrdio pređašnje navode da će novi Tesla kamion biti predstavljen sledećeg meseca, pritom je dodato informaciju o očekivanom rasponu i budućim iteracijama modela. Prema Skotu Periju, iz američke logističke kompanije Ryder System, koji se navodno sastao sa predstavnicima kompanije Tesla ranije ove godine. Tesla će pokrenuti priču sa modelom manjeg raspona, dok će kasnije biti predstavljen model koji će se nositi sa velikim kamionima i biće sposobni da pređu 1.600 kilometara sa jednim punjenjem.

Peri je rekao da se sastao sa zvaničnicima iz Tesle ranije ove godine, kako bi razgovarali o tehnologiji u pogonu proizvođača u Frimontu, Kalifornija.

,,Odmah vam kažem da mislim da će krenuti sa manjim vozilom” rekao je Peri Rojtersu. Takođe navodi da će prvi Tesla kamion biti ,,dnevni teretnjak” bez odeljka za spavanje, koji je moguće naći u brojnim kamionima širom Evrope i Amerike. Verovatno će Tesla dodati ovu opciju, kada se ostvari značajan napredak u raspoloživom rasponu.

CEO Elon Musk pokazao je prvu sliku potpuno električnog Tesla kamiona ranije ove godine. Zatamnjena tizer fotka pokazuje šljašteći EV kamion na kojem se jedino vide LED farovi koji probijaju tamu, kako i gornja svetla. Ipak je to bila prva zvanična potvrda da je Musk bacio oko na tržišni sektor komercijalnih vozila.

Slika prikazuje znatno obliji dizajn u odnosu na ostale teretnjake slične veličine, što bi trebalo da pruži znatno manji vazdušni otpor od starih teretnjaka spremnih za otkup. Musk je čak opisao da će kamion biti ,,žustar” za vožnju, mada je vrlo verovatno da ćemo čuti navode o brzinama od 0 do 100.

Razumemo da je namera kompanije da razviju kamion koji će moći da se takmiči sa dometom i vučom tradicionalnog dizel kamiona, što se čini jako ambiciozno kada poredimo domet električnih sa običnim automobilima.

Velika ekspanzija Tesla modela je uveliko u toku. Pored Modela S, Modela X i skoro predstavljenog Modela 3, uskoro ćemo imati Model Y i pik-ap koji će se pridružiti asortimanu.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem