Renault Megane dobio novi dizel motor od 150 konjskih snaga

Francuski proizvođač automobila Renault opremio je svoj najpopularniji model Megane sa novim dizel agregatom od 150 konjskih snaga. Tako se postojećim Blue dCi 95 i Blue dCi 115 motorima pridružio treći, ujedno i najsnažniji dizelaš.

Pre samo tri godine na tržištu se pojavila četvrta generacija modela Megane, a Renault je sada rešio da obogati pogonsku paletu novim 1.7 litarskim Blue dCi agregatom. Ovaj motor raspolaže sa 150 KS / 110 kW i 340 Nm maksimalnog obrtnog momenta dostupnog već od 1.750 o/min.

reno megan automobil

Brzina i ubrzanje novog Renoovog dizelaša

Novi dizelaš uparen je sa 6-brzinskim automatizovanim menjačem koji ima duplo kvačilo, zahvaljujući kome Renault Megane hečbek od 0 do 100 km na sat stiže za 9,3 sekundi, a karavanu je potrebno 0,2 sekunde duže. Maksimalna brzina identična je kod obe karoserijske varijante i iznosi 205 kilometara na sat.

Prosečna potrošnja dizel agregata

Francuski proizvođač objavio je i podatke o potrošnji. Renault Megane sa novim dizel motorom prosečno troši 5,3 litara na 100 pređenih kilometara, kada je u pitanju vožnja u gradu. Ako se računa samo vožnja na otvorenom putu prosečna potrošnja je 4,3 litra, dok kombinovana vožnja iziskuje potrošnju od 4,6 litara.

Osnovne karakteristike Renault Megane automobila četvrte generacije

Meganova četvrta generacija je duža i niža od svojih prethodnika. Automobili poseduju tzv. disk kočnice. Vozač može da bira između pet režima vožnje koji menjaju podešavanje automobila. Većina Meganovih modela ima hed-ap vizualizaciju i ekran od sedam inča.

Sve moguće opcije kod ovih automobila su adapter za kontrolisanje brzine, automatsko kočenje, upozorenje o napuštanju trake, upozorenje na ograničenje brzine, automatski farovi, zadnja kamera, parking senzori i sistem za parkiranje bez upotrebe ruku.

Megane Blue dCi 150 hečbek u Francuskoj košta od 32.800 evra, dok je za karavan potrebno izdvojiti oko 1.000 evra više.

Ukoliko posedujete neko polovno Renault Megane vozilo i imate želju da ga prodate obratite se nama. Vršimo otkup polovnjaka na teritoriji cele Srbije, bilo da je u pitanju havarisano ili vozilo koje je u voznom stanju. Za svoj automobil dobićete fer cenu, a isplata se vrši odmah na licu mesta.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem