Pogledajte novi BMW Serije 8

Ovo je novi BMW koncept serije 8 – 2 + 2 kupe koji je dizajniran da se suoči sa kupeom Mercedesove S klase. Pogledajte fotografije.

bmw serije 8 napred

Model je otkriven na Concorso d’Eleganza Villa d’Este u Italiji, a prikazan dizajn će doživeti izmene u konačnom modelu koji će se pojaviti u salonima sledeće godine. Nakon čega će doći do širenja linije serije 8, a dodaće se kabriolet i Gran Coupe serije 8.

,,Broj 8 je uvek predstavljao vrhunac sportskih performansi i ekskluzivnosti u BMW-u’’ rekao je predseding glavnog odbora menadžmenta Harald Kruger. ,,Nadolazeći BMW kupe serije 8 će prikazati da oštra dinamičnost i moderan luksuz mogu da idu ruku pod ruku’’.

Automobile marke BMW redovno otkupljemo, ali zaista je retkost videti primerak serije 8.

Nesvakidašnji BMW dizajn

Koncept je dugačak i nagnut kupe sa dvoja vrata, koji malo podseća na Maserati kada su proporcije u pitanju. Međutim, BMW tvrdi da automobil demonstrira svežu interpretaciju prepoznatiljivog BMW stila.

Prednji deo krase tanka svetla koja su u skladu sa prizorom koji možemo videti na novim serijama 5 i 7, i masivna maska hladnjaka. Dodatak od ugljeničnih vlakana ispod maske naglašava sportski karakter automobila.

Usisnici koji se nalaze pored prednjih točkova vode ka agresivno oblikovanim stranama automobila do proširenih zadnjih koševa ispod kojih čuče alu felne od 21 inča. Koncept je ofarban novom bojom nazvanom Barcelona Grey Liquid, koja je napravljena ekskluzivno za ovaj koncept.

bmw serije 8 pozadi

Motor i speficikacije BMW serije 8

Kako je serija 8 za sada samo koncept, nema zvaničnih podataka o platformi ili transmisiji. Međutim, pretpostavlja se da će biti baziran na istoj CLAR arhitekturi kao i sadašnja serija 7.

Fleksibilnost te platforme omogućava širok raspon izbora motora. Od 2-litarskog četvorocilindričnog motora, pa sve do 6.6 litarskog V12 motora. Svakako će BMW praksa biti nastavljena i izbaciće više modela u okviru serije. Imena koja su registrovana su sledeća: 825, 830, 845 i 850.

Na vrhu će se, naravno, nalaziti model sa M8 oznakom, što je znak da BMW sprema rivala za Mercedes AMG S63 kupe. Ako sve pođe po planu, ti modeli će imati 4.4 litarski V8 twin-turbo motor. Kažemo ako pođe po planu, jer je malo poznata činjenica da M8 prve generacije nije video svetlost dana, iako je bio planiran i proizveden.

Kako se vama čini novi BMW serije 8? Videćemo da li će biti dobar izazivač Mercedesu i Audiju.

 

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem