Ove godine počinje prodaja najmanjeg VW SUV-a u Evropi

Folksvagen je još prošle godine otvorio knjigu narudžbina za svoj novi model T-Cross, čija cena se kreće od 17.975 evra. VW T-Cross je imao premijeru krajem oktobra prošle godine, kao potkompaktni SUV dužine 4,11 metara, namenjen mladim porodicama i generalno mlađoj populaciji. 

Folksvagen logo kompanije

Opšte specfikacije novog VW T-Cross modela

Kupcima su u početku na raspolaganju dve verzije 1.0 TSI turbo benzinca sa 3 cilindra. Slabiji isporučuje 95 ks i uparen je sa 5-brzinskim manuelnim menjačem, dok je snažnija varijanta od 115 ks standardno povezana sa manuelnim menjačem sa 6 stepeni prenosa

Ova verzija opciono se može naručiti i sa sedmobrzinskim automatizovanim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Obe opcije motora opremljene su filterom finih čestica, a VW T-Cross neće biti dostupan u verziji sa pogonom na sva 4 točka. Zadnja klupa može da se pomeri za 14cm, a u zavisnosti od njene pozicije tovarni prostor raspolaže sa zapreminom 385-455 litara. Preklapanjem zadnjih sedišta povećava se kapacitet prtljažnika na 1.281 litar.

Osnovna verzija T-Crosa stiže sa prostijim radiom, sedištima sa podešavanjem visine i električnim podizačima prozora. Uprkos relativno osvnovnoj opremi poseduje i sistem za upozorenje za napuštanje trake, kontrolu mrtvog ugla, kao i sistem protiv sudara sa detekcijom pešaka.

Šta podrazumevaju viši paketi i dodatna oprema

Viši paketi opreme donose multifunkcionalni volan, prednje i zadnje parking senzore, dvozonsku klimu, pokretni deo u tovarnom prostoru, ali i boks za skladištenje sitnica u centralnoj konzoli. Na vrhu ponude su LED farovi, kožna obloga volana, ambijentalno osvetljenje, sportska prednja sedišta, automatska klima i 17-inčne felne.

U dodatnu opremu spadaju i digitalna kontrolna tabla, 8-inčni multimedijalni displej sa ekranom osetljivim na dodir, beskontaktno otključavanje i startovanje vozila, adaptivni tempomat, Beats audio sistem.

VW je pripremio ograničenu seriju “1st Edition” za 200 srećnih kupaca čija će imena biti izvučena na mini-lutriji. Njima će automobili biti isporučeni na specijalnoj svečanosti koja će se 12. aprila ove godine održati u Volfsburgu. Početna cena Folksvagena T-Cross na domaćem, nemačkom tržištu startuje od 17.975 evra.

Ukoliko vi imate neki stariji Folksvagenov polovni model i želite da ga se rešite obratite se nama i mi ćemo rado otkupiti vaše vozilo bilo da je u voznom ili havarisanom stanju.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem