Novi Mercedes-ovi prodajni rekordi – najuspesniji mesec i kvartal u istoriji kompanije

mercedes

Sa 183.467 prodatih jedinica, mart mesec 2015. godine postao je rekordni prodajni mesec u istoriju nemačkog Mercedesa, pošto je u odnosu na mart prethodne godine prodaja uvećana za 15,7%. Takođe, u prva tri meseca ove godine Mercedes je prodao 429.602 vozila, čime je ovaj period postao najuspešniji prvi prodajni kvartal ikada, nadmašivši prošlogodišnji rekord za 14,8%.

Ovim povodom javnosti se obratio Ola Källenius, član upravnog odbora Daimlera AG i mercedesov prodajni i marketinški agent nadležan za prodaju putničkih vozila: „Mercedes-Benz ostvario je najbolju prodaju u martu i zabeležio najbolji prvi kvartal u istoriji kompanije. Ovaj uspeh dugujemo malim delom i ofanzivi naših proizvoda koju smo nastavili da sprovodimo u martu. Model CLA Shooting Brake koji je predstavljen 28. marta sjajan je dodatak našoj ponudi porodičnih automobila.”

Prodaja u Evropi tokom marta takođe je rekordna, sa 89.041 prodatim automobilom, što je povećanje od čak 16,3%. U rodnoj Nemačkoj Mercedes je prethodnog meseca prodao 27.118 svojih vozila, dok je u prvom kvartalu prodato 60.115 jedinca, što je još jedan rekord koji je za 7,3% nadmašio prethodni najbolji prodajni rezultat. Drastično povećanje prodaje ostvareno je u Španiji (porast od 44,5%), Francuskoj (stopa rasta 42,4%) i Belgiji (38,8% više prodatih automobila).

Kada je reč o segmentima, popularnost porodičnih automobila ne jenjava. Od 1997. godine, kada se pojavio prvi mercedesov porodični model, prodato je preko 4 miliona automobila sa oznakama A-klase, B-klase, CLA ili GLA. Tokom prva tri meseca 2015. godine i porodični automobili oborili su kvartalni prodajni rekord sa povećanjem od 25,3%. Limuzina i karavan C-klase od početka godine prodati su u 109.050 primeraka, što je povećanje od čak 57,8% u odnosu na prošlogodišnju prodaju u prva tri meseca. Na kineskom tržištu posebnu popularnost uživa mercedesova E-klasa. U prvom kvartalu ove godine Kinezi su kupili 4,9% više limuzina E-klase u odnosu na prvi kvartal 2014., čime je postavljen još jedan rekord. U januaru, februaru i martu limuzina S-klase, inače najtraženiji luksuzni sedan model na svetskom tržištu, takođe je oborila prodajni rekord sa 25.849 prodatih primeraka, što je uvećanje od 7,1%. Prodajni rekord oborili su i SUV modeli, koji su u prvom kvartalu 2015. godine prodati u 107.323 primeraka, odnosno 31,9% više u poređenju sa prvim kvartalom prošle godine. Istorijski rekord prodaje u martu ostvarila je i G-klasa sa prodajnim rastom od 24,2%. Najzad, uvećanu prodaju zabeležili su i smart modeli, sa 11.984 prodata automobila u martu i 25,4% uvećanom prodajom.

Dokle god raste prodaja ovakvih automobila, rašće i poslovanje za otkup automobila. Ukoliko posedujete neki mercedes koji želite da prodate okrenite nas i neka počne otkup automobila.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem