Novi Fiat 500 postaje hibrid – evo detalja

Prošlo je 11 godina od kada je Fiat 500 postao moderan automobil za gradske uslove, a da bi nastavio u tom stilu vreme je da dođe do promena. Direktor FCA grupacije, Serđio Markione najavljuje da bi novi Fiat 500 mogao da postane hibrid.

fiat 500 postaje hibrid

Očekuje se da će novi Fiat 500 zadržati klasičan retro dizajn koji se odlično pokazao do sada, ali će trenutna tehnologija pogona biti zamenjena u korist alternative koja je manje štetna po životnu sredinu. Trenutno pogonsko rešenje – 1.3 l multijet dizel motor će pred kraj decenije penzionisati 48 voltna hibridna tehnologija.

Hibridni automobili su budućnost

Sa namerom da smanji emisije štetnih gasova celog dijapazona ponude FCA grupacije, direktor Markione je u potrazi za ekološki čistijim i efikasnijim pogonskim rešenjima za sva vozila pod brendom FCA. Iako će se u okviru ove namere, hibridna rešenja implementirati u lukszune modele Alfa Romeo i Maserati, manji automobili u okviru grupacije će pristupiti na troškovno efikasniji način.

,,Moraćemo da se igramo sa različitim rešenjima’’, izjavio je Markione. ,,Postoji jako malo sigurnosti na ovom tržištu – osim jedne, a to je da su mali dizelaši stvar prošlosti. Mislim da je sve ostalo stvar slučajnosti, tako da ćemo morati da eksperimentišemo’’, dodaje Markione.

Iako Markione insistira da će troškovi morati znatno da opadaju pre nego što mini hibridi  postanu realnost, uveren je da je to naredni korak.

,,Mislim da su hibridi neizbežni’’ rekao je. ,,Krećemo se u pravom smeru, tehnologija ovde nije problem, već troškovi, a pitanje je da li su kupci spremni da plate tu cenu.’’

Ugradnja 48 voltnog sistema će osigurati da naredna Fiat 500 generacija bude brža i jeftinija za održavanje od trenutne verzije automobila, ali je malo verovatno da će nova generacija izaći na ulice pre 2019. godine.

Zagađenje životne sredine je tema koja je sve više u fokusu svetske javnosti. Nažalost, na našim ulicama je veliki broj polovnih automobila koje svakodnevno otkupljujemo, koji ne zadovoljavaju moderne standarde. Mnogo truda se ulaže u pronalazak zelenijih rešenja. Najbolji pokazatelj važnosti ekologije je da čak i naftne kompanije počinju da se preorijentišu na alternative fosilnim gorivima.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem