Novi član opelove porodice – Adam Rocks S

Opel-Adam-Rocks-S

Opelov gradski mališan Adam je tokom 2014. godine dobio krosover i sportsku varijantu, a sada je njegova porodica proširena za još jednog novog člana. U martu prošle godine na ženevskom auto salonu predstavljen je mini-krosover Adam Rocks, dok je u oktobru na sajmu automobila u Parizu svoj debi imala sportska varijanta Adam S. Pre nekoliko dana nemački proizvođač najavio je novi Adam Rocks S – krosover sa sportskim performansama, koji će svoju premijeru imati na AutoRAI salonu u Amsterdamu (17. – 26. april).

Kombinovanjem terenskih i sportskih elemenata stvoren je jedinstveni automobil prvenstveno namenjen ljubiteljima vanurbanih auto pustolovina. Dizajniran u krosover stilu, Adam Rocks S ima karoseriju sa mnoštvom zaštitnih elemenata i precizno definisanom konturom bočnih pragova. Sving top krov je izrađen od platna, a pokreće ga elektormotor koji se aktivira jednostavnim pritiskom na dugme smešteno na prednjem delu krovne kostrukcije i potrebno je svega 5 sekundi za njegovo postavljanje. Rocks S se opciono može opremiti zadnjim krovnim spojlerom , kao i posebno dizajniranom zadnjem braniku u čijem se proširenom otvoru ističe završetak cevi izduvnog sistema. Kupci mogu birati između 11 različitih boja karoserije, koje se mogu upariti sa ukupno 5 boja krova, što omogućava veliku vizuelnu personalizaciju automobila. Pri tome, Red ’N’ Roll boja je iskuljučivo dostupna kod Adam Rocks S modela. Odabirom ove opcije dobija se jarko crveni krov i Red ’N’ Roll kabina u istoj boji opremljena kožnim sedištima i volanom koji ima funkciju grejanja.

Opel Adam Rocks S je opremljen inovativnim opelovim IntelliLink multimedijalnim sistemom koji je kompatibilan sa Android i iSO uređajima. Tu su i inteligentni sistemi za asistenciju vozaču, poput Advanced Park Assist sistema za pametno parkiranje ili Side Blind Spot Alert sistema za detekciju mrtvog ugla.

Dužina automobila je 3.750 mm, a u odnosu na Adam Rocks model, njegova S-varijanta je spuštena za 15 mm. Adam Rocks S poseduje kočioni sistem visokih performansi sa mogućnošću blokiranja EPS-a, kako bi najzahtevniji vozači potpuno bezbedno mogli maksimalno da forsiraju vozilo. A kada se vozilo istroši tu smo mi za otkup havarisanih utomobila

Sportske performanse Opel Adam Rocks S modela obezbeđuje 1.4 ECOTEC turbo-benzinski agregat, preuzet od Opel Adam S modela. Snagu ovog moćnog motora (150 konja i 230 Nm obrtnog momenta) na točkove prenosi šestostepeni manuelni menjač koga karakterišu skraćeni prenosni odnosi. Adam Rocks S, opremljen start-stop sistemom, u proseku troši 5,9 l/100 km i emituje 139 g ugljen dioksida po pređenom kilometru. Brzina od 100 km/h postiže se za 8,5 sekundi, za međuubrzanje od 80 do 120 km/h u petom stepenu prenosa potrebno je 7,9 sekudni, dok automobili maksimalno može da razvije brzinu od 210 km/h.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem