Novi BMW M5 stiže u februaru (evo šta znamo)

Legendarni BMW M5 poslednje generacije nam dolazi u februaru 2018. godine. Ovo su najbitniji detalji koje treba da znate.

bmw m5 2018 napred

BMW M5 je na osnovu svoje istorije stekao dobru reputaciju i veliki kult obožavalaca. Nova performans verzija BMW limuzine nastoji da nastavi uspeh prethodnika i da postavi nove standarde.

Novi M5 je predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu ove godine, znatno pre nego što su ikakve isporuke bile očekivane. Naslanja se na platformu G30 generacije pete serij luksuzne limuzine i po prvi put će koristiti BMW-ov xDrive sistem pogona na sva četiri točka.

Kakav će biti agregat?

Motor novog M5 je izmenjena verzija tvin turbo V8ice koja se nalazila u prethodnoj generacije M5ice, poznat kao F10. Razlika u odnosu na stari pogonski sistem je novi osmo-stepeni sistem transmisije.

Iako je slični 4.4 litarski biturbo V8 motor bio u staroj M5ici, definitivno nije imao ovoliku snagu. Novi agregat će imati 600 KS. Što je više i od čuvenog E60 M5 iz 2005. godine, koji je svojevremeno imao V10 agregat.

Turbo sistem je takođe doživeo izmene, tako da će više izduvnih gasova biti ubačeno u motor. Zamenjen je i sistem podmazivanja i hlađenja, a ubačena je nova pumpa za ulje.

bmw m5 značka

U odnosu na prošli M5, novi je jači za 40KS, a sa 750 Nm obrtnog momenta ima 70 Nm više. Svih 750 Nm su dostupni na samo 1.800 obrtaja, što će omogućiti odlično ubrzanje.

Koliko je brz novi BMW M5?

Iz BMW-a navode da će novi M5 sprint d0 100 km/č završiti za 3,4 sekunde, što je ista brzina Mercedes-AMG E 63 S. Dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/č.

Veliki dodatak pogonskom rešenju M5ice jeste pogon na sva četiri točka, koji je razvijen posebno za njega. Šifrovan M xDrive, sistem je podešen tako da preferira prenos snage na zadnju osovinu i šalje snagu prednjoj osovini samo kada ima potrebe za tim. Što znači da će se M5 ponašati uglavnom kao automobil sa pogonom na zadnjim točkovima.

bmw m5 2018 enterijer

U izgradnji karoserije su korišćena aluminijumski paneli i delovi od ugljeničnih vlakana, tako da je težina smanjena za 40 kilograma. Tradicionalna oznaka M je prisutna kako na eksterijeru, tako i u enterijeru, sa oznakom na sedištima, volanu i kontrolnoj tabli.

Osnovna verzija će koštati oko 90.000€, ali će ta cena moći znatno da se poveća u zavisnosti od nivoa prilagođavanja.

Očekujemo da ćemo ovaj automobil otkupljivati za jedno 20 godina, a do tada ćemo nastaviti da vršimo otkup automobila u bilo kom stanju.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem