Nove špijunske fotke Mercedes A-Klase

Veći Mercedes A-Klase doći će u 8 različitih varijanti. Pogledajte najnovije špijunske fotografije sa testiranja u Nemačkoj.

Špijunske fotke modela sa 4 vrata ne ostavljaju mnogo prostora za maštanje, sa uklonjenom uobičajenom kamuflažnom trakom, otkrivena je crveno-crna šema, sa crnom trakom koja pokriva ključne detalje automobila.

Nove fotografije otkrivaju produženu A-klasu u poređenju sa prethodnim modelom. Prednji i zadnji farovi su dobili svedeniji izgled sa LED tehnologijom, a povećan je i auspuh.

Mercedes planira da proširi A-Klasu na čak 8 modela. Četvrta generacija hečbeka će imati premijeru najverovatnije na sajmu automobila u Ženevi, 21 godinu nakon što je originalna A-Klasa bila predstavljena na istoj manifestaciji.

Koliko do sada znamo, prva od osam varijanti će biti standardni hečkbek. Sa njim će biti uveden doteraniji eksterijer, preuređena kabina, a biće rešen problem nepraktičnosti prošlog modela.

Fotografije pokazuju da će budući rival Audijevom A3 biti malo duži i širi od modela koji zamenjuje. Ovo je usled znatno izmenjene verzije trenutne MFA platforme automobila.

Unutra, Mercedes će imati znatno radikalniji pristup, zameniće zastarelu centralnu konzolu i pokazivače sa dvostrukim digitalnim ekranima, kao u najnovijoj E-Klasi.

Novi dodatak familiji A-Klase biće i model sa četvoro vrata kasnije naredne godine.

Ovaj model će pružiti slobodu Mercedesu da razvija CLA kupe.

AMG A-Klasa rival Audiju i Volksvagenu

Specijalno odeljene Mercedesa za modifikaciju – AMG nudiće dve verzije A-Klase. Šef AMG Tobias Moers otvoreno je govorio o budućem AMG A 45 modelu, koji će imati više od 400 konjskih snaga iz novog dvolitarskog motora.

Iako će nabudženi A 45 da se takmiči sa Audijem RS 3 i sličnima, Moers vidi mogućnost izrade AMG modela koji će se takmičiti sa Volksvagenovim Golf R i Audijem S3.

Nakon što se lansiraju standardni, sa četvoro vrata, CLA i AMG modeli. Mercedes će preusmeriti pažnju na GLA krosover nove generacije. Deliće platformu sa sa novom A-Klasom, ali će biti različit od ostalih po SUV karakteristikama i većem klirensu.

Pogonski sistem nove A-Klase

Sve varijante A-Klase će deliti kombinacije motora i transmisije. Dizel modeli će biti u većini, a snaga će se kretati od 148 do 194 KS. Turbo benzinci će dolaziti u varijanti 1.6 i 2.0.

Hibridni model pod oznakom novog EQ Power odeljenja je takođe u planu.

Poslednji delić slagalice biće potpuno električni Mercedes EQ A, obećan je minimalni raspon od 400 kilometara, a biće predstavljen tokom 2019. godine.

Ako planirate da se rešite svoje zastarele A-Klase, ili bilo kog drugog automobila, otkup automobila je tu za vas.

 

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem