Nova fabrika u Londonu po prvi put proizvodi električna taxi vozila

Taxi kompanija iz Londona otvorila je novu fabriku po najsavremenijim standardima tehnologije u Britaniji koja će proizvoditi nova plug – in hibridna taxi vozila u 2018. godini.

fabrika taxi automobila london

Lokacija fabrike je Kaventriju, i to je zapravo prva fabrika posvećena proizvodnji isključivo električnih vozila. Pored toga, ovo je prva potpuno nova fabrika koja je izgrađena od početka za više od decenije.

Dok u Velikoj Britaniji postoji standardizacija taxi vozila, kod nas gotovo da nema nikakvih pravila. Na ulici u ulozi taxi vozila možemo da vidimo nove modele automobila, kao i stare polovne automobile, koje smo i otkupljivali ranije.

Kineski auto proizvođač – Geely je na projekat utrošio više od €320 miliona, a u toku trajanja projekat biće uposleno 1000 ljudi, uključujući i 200 inžinjera. Lokacija obuhvata kompletnu infrastrukturu, od odeljenja za istraživanje i razvoj pa sve do mesta za finalno slapanje.

Novi London taxi u susret električnoj revoluciji

Buduće londonsko vozilo je imenovano kao prvo ciljano električno taxi vozilo za široko tržište. Prodaja će početi na jesen 2017. u Velikoj Britaniji, a ostatak sveta će morati da sačeka do 2018. Ispod prepoznatljive siluete crnog automobila, krije se novi plug – in hibridni električni sistem (PHEV) pogona.

Ključni faktori koji su doprineli ostvarenju ovog projekat uključuju specifična znanja Volvo kompanije o baterijama, električnim kontrolnim sistemima i nova EV platforma sa olakšanom težinom. Pri svemu tome, legendarni dizajn koji se prepoznaje svuda u svetu se neće menjati i ostaće u nasleđu.

Volvo EV tehnologija pokreće nove London taxi automobile

Očekujemo da vidimo dalje iteracije ove električne arhitekture u svim budućim vozilima Geely grupacije, uključujući i brend Volvo. Ovo je sjajan potez kompanije i gotovo da ne postoji bolji način za testiranje nove tehnologije. Taxi vozila tipično prelaze velike kilometraže i svakodnevna kreni – stani vožnja u gradskim uslovima dodatno stresira pogonski sistem, a to su savršeni uslovi sa optimalno funkcionisanje hibridnog vozila.

Novo taxi vozilo sa aluminijumskom šasijom će biti u mogućnosti da preveze 6 putnika, sa mogućnošću prevoza ljudi u kolicima. Kapacitet nove fabrike će iznositi više od 20.000 automobila godišnje, a očekuje se da će se izvoz vršiti svuda u svetu.

 

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem