McLaren najavljuje naslednika P1

Proizvođač automobila iz Velike Britanije – „McLaren Automotive” objavio je novi model vrhunske izrade za 2018. godinu, koji će naslediti P1 kao aktuelni najbrži i najprestižniji putnički automobil kompanije. Evo o čemu je reč.

mclaren auspuh

Sledeći model će biti predstavljen uokviru „Track 22” biznis plana, a opisan je kao najekstremniji, fokusiran-na-stazu automobil koji je McLaren ikada napravio.

Međutim, ne treba mešati buduću perjanicu brenda sa hiperautomobilom pod imenom BP23, koji je takođe trenutno u fazi razvoja – očekuje se da će ovaj model imati veći fokus na užitak u vožnji, nego na performanse na stazi, u stilu Grand Turera.

Do sada je McLaren pustio u javnost samo jednu tizer fotografiju budućeg ultimativnog modela. Na slici je prikazan raspored tri izduvne cevi, oivičenih šestougaonim ramom. Na osnovu perspektive, moguće je da je auspuh usmeren ka gore – možda izbacuje gasove preko aerodinamične površine.

Ultimativna serija – najektstremniji McLareni

McLaren trenutno deli svoje automobile u 3 serije:

  1. Sportska serija (540C, 570S, 570GT)
  2. Super serija (720S)
  3. Ultimativna serija (P1)

Novi automobil će uzdrmati poziciju na vrhu asortimana portfolia kompanije.

Iako će biti „ultimativni auto za stazu”, McLaren kaže da će novi, neimenovani, model biti legalan. Međutim, navode da je svakodnevni užitak u vožnji žrtvovan zarad neverovatnog vozačkog iskustva na stazi. Verovatno automobil koji se bolje snalazi na Nirnburgu, nego na Gazeli.

Brutalan dizajn

McLaren opisuje dizajn budućeg modela kao „brutalan” i najpribližniji prikaz ‘oblik prati funkcionalnost’ filozofije kompanije”. Očekujemo oblik koji je primarno prilagođen aerodinamičnim potrebama, sa što manjim prednjim delom i mnoštvo otvora za povećano prijanjanje na površinu.

Očekuje se početkom 2018

McLaren navodi da će automobil biti dostupan široj javnosti u prvoj četvrtini 2018. – što bi moglo da se poklopi sa sajmom automobila u Ženevi koji se tradicionalno održava  kasno u Februaru / početkom Marta.

Iako je McLaren napravio čisti EV test model baziran na P1 modelu za potrebe sopstvenog testiranja, novi model Ultimativne serije definitivno neće biti čist EV, što slika auspuha definitivno potvrđuje.

Budući rivali?

Ko će se boriti za titulu najboljeg legalnog automobila? Ne sigurno neki hiperautomobil od pre par godina koji je spreman za otkup automobila. Šalimo se naravno, možda ima bržih automobila, ali su svakako to i dalje vrhunske mašine.

Rivali će mu svakako biti Mercedesov AMG Project One, kao i Aston Martin Valkyire. Takođe se bliži tipični vreme kada Ferrari odluči da izbaci novi hiperautomobil. Čeka nas zanimljiv period svakako.

 

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem