FIAT Tipo dostigao brojku od 500.000 proizvedenih automobila

Posle samo tri godine proizvodnje, Fiat Tipo, kompaktni automobil italijanskog proizvođača Fiat, dostigao je brojku od 500.000 proizvedenih primeraka. Fiat Tipo izrađuje se u Turskoj, u fabrici u gradu Bursa, a verzije karoserije koje postoje u okviru ovog modela su hečbek sa petoro vrata, limuzina i karavan.

Novi Fiat Tipo je predstavljen na salonu automobila u Istanbulu u maju 2015. godine u sedan verziji, koja je bila namenjena samo za tursko tržište. Već naredne godine, na evropskom tržištu Fiat Tipo se pojavio i u hečbek i karavan verziji. Namenjen je za tržišta u razvoju, a glavni konkurenti u toj klasi automobila su mu Dacia Logan, Skoda Rapid i Peugeot 301.

Jubilarni Tipo – automobil za poželeti

Jubilarni 500-hiljaditi primerak Fiat Tipo automobila jeste Tipo Sport sa 5 vrata opremljen 1.6 litarskim Multijet DCT motorom sa 120 KS. Ofarban je u Passion nijansu crvene boje, sa kontrastnim crnim krovom i enterijerom koji dolazi u novom – Total Black tonu.

Inače, automobili Tipo linije proizvode se sa četiri osnovna paketa opreme (Street, Mirror, Sport i najnoviji S-Design). S-Design i Sport namenjeni su mladim i dinamičnim kupcima koji od svog automobila traže sportski imidž, vrhunske performanse, ali i moderan izgled spoljašnjosti i enterijera.

Fiat Tipo kao automobil koji vredi imati u svom posedu

Fiat Tipo je 2016. godine osvojio nagradu Autobest, za najbolju i najisplativiju kupovinu, što ga je već u startu rangiralo daleko iznad najvećih rivala. Početkom 2017. godine, ovaj automobil počeo je i sa prodajom u Severnoj Americi i to pod nazivom Dodge Neon.

Od motora, koji postoje u ponudi Fiat Tipo automobila su 1.4 benzinski turbo-motori od 95 i 120 KS, zatim 1.6 s fleksibilnim gorivom (benzin i bioetanol) od 110 KS i dizel motori Multijet II generacije – 1.3 od 95 KS i 1.6 od 120 KS.

U FIAT-u kažu da, ukoliko se primerci originalnog modela Tipo, koji je prvobitno lansiran 1988. godine, saberu sa proizvodnjom današnjeg Tipa, ukupan zbir proizvedenih modela dostiže broj od čak 2.100.000 vozila.

Ukoliko imate neko polovno Fiat vozilo, pozovite nas i mi ćemo vrlo rado, brzo i po fer ceni otkupiti vaše vozilo.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem