Sada je moguće puniti električne automobile u centru Beograda

Pre nekolika dana je održano svečano otvaranja potpuno rekonstruisane garaže ,,Obilićev venac’’. Od svih novina, ona koja će posebno obradovati ljubitelje eko-mobilnosti, je što će sada električni automobili moći da se pune u centru Beograda.

garaza obilicev venac elektricni punjači

Vlasnicima elektromobila i plug-in hibridima je obezbeđeno 6 parking mesta koja imaju pristup punjačima. Punjenje ekološki nastrojenih automobila će u promotivnom periodu biti u potpunosti besplatno.

,,Obilićev venac’’ je prva javna garažu na teritoriji Beograda i Srbije koja pruža mogućnost svojim korisnicima da napune vozila na električni pogonom. Ovaj potez jednog javnog preduzeća je prvi korak koja je naša zemlja napravila ka zelenijoj budućnosti, u kojoj su električni putnički automobili svakodnevnica. Raduje nas povećanje broja električnih automobila na ulicama, a i otkup polovnih automobila u svrhu zamene.

Nadamo se da će se ovaj pozitivan trend nastaviti i da ćemo se polako svrstati na mape država u kojima postoji organizovana infrastruktura javnih punjača koji su dostupni svima.

O opsegu renovacije najbolje govori to što sada objekat ima nove temelje, konstrukciju, fasadu i krov nad celom površinom, a ugrađeni su i nosači za solarne panele. Broj parking mesta iznosi 804, a površina garaže je 20.000 kvadrata na 7 spratova. Neka vas ne plaši broj spratova, jer je ugrađen i moderan lift, koji će naročito olakšati kretanje osobama sa invaliditetom.

Ugrađeno je tri punjača koji imaju dva mesta za punjenje. Punjači su obezbeđeni od strane kompanije ,,Schneider Electric, a ubrajaju se u kategoriju punjača srednje brzine. Njihova snaga po mestu punjenja iznosi 22 kW.

Na svečanom otvaranju mesta su bila ubrzo popunjena. Mogućnost za promociju iskoristile su kompanije BMW i Volkswagen i predstavile najbolje iz svog asortimana električnih vozila. BMW je izložio svoje modele iz serije i – i3, i8. Dok je Volkswagen prodefilovao svoj e-Golf i e-Up!

Dobre vesti i za bicikliste

Pored zelene inicijative za automobile, bicikliste će obradovati 40 mesta predviđenih za dvotočkaše. Pored toga, na raspolaganju je i 20 bicikala za iznajmljivanje.

garaza obilicev venac mesta za bicikle

Električni punjači u svim garažama parking servisa

Po navodima iz JP ,,Parking servis’’, garaža na Obilićevom vencu je samo prva u nizu koja će pružiti mogućnost svojim korisnicima da pune svoje automobile. U planu je da se u skorije vreme eletkropunjači postave u svim garažama.

Šta vi mislite o novoj garaži?

 

 

35