Rekordna prodaja Kia automobila u Evropi

Južnokorejski proizvođač automobila Kia je zahvaljujući novim modelima sa elektrifikovanim pogonom došla do rekordnog tržišnog udela i veće prodaje u Evropi tokom prva dva kvartala 2019. godine. Kako navode u kompaniji, sve veća ponuda električnih i hibridnih vozila doprinosi prodajnom rastu Kije u Evropi, jer sve više evropskih kupaca ceni niske operativne troškove i visoki kvalitet ovih vozila. 

Logo na volanu Kia automobila

Prodaja Kia automobila u Evropi

Kia Motors grupacija je prema podacima evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) u pretposlednjem kvartalu ove godine u Evropi prodala 120.846 vozila, što predstavlja rekordnu prodaju ovog brenda. 

Kijina evropska prodaja se do kraja septembra u odnosu na isti period prošle godine povećala za 0,9% na ukupno 389.151 vozilo, dok je tržišni udeo ove kompanije skočio sa 3,1% na 3,2%.

Kijina ponuda elektrifikovanih modela je doživela osetan rast potražnje u ovoj godini. Prodaja hibridnih, plug-in hibridnih i električnih vozila porasla je sa 42.676 na 51.880 vozila (+21,6%). Ponudu čine odlazeći model Soul EV i njegov naslednik e-Soul, Optima Plug-in Hybrid (limuzina i karavan) i varijante modela Niro.

Prodaja Nira povećala se za čak 32% na 44.949 vozila, prvenstveno zahvaljujući lansiranju unapređenog hibridnog i plug-in hibridnog Nira kao i početku prodaje novog potpuno električnog e-Nira.

XCeed i ProCeed modeli koji mame kupce

Treća generacija modela Ceed, koji je kao hečbek i Ceed Sportswagon na tržištu već od druge polovine 2018. godine, nakon toga je obogaćena ovogodišnjim lansiranjem novog ProCeeda i sa upravo pristiglim krosoverom XCeed.

Prodaja Ceedove game se sa ukupno prodatih 81.912 primeraka u 2019. godini u odnosu na prošlu godinu povećala za čak 38,7%.

U septembru, prvom mesecu prodaje novog XCeeda, Kia je zabeležila više od 2.400 narudžbi, dok se prodaja ProCeeda povećala za skoro deset puta, sa 1.570 vozila druge generacije u 2018. na 15.031 primerak novog ProCeeda u 2019.

Sa četiri varijante karoserije Ceeda je Kia nedavno najavila skorašnje lansiranje plug-in hibrida XCeed i Ceed Sportswagon. Pomenuti dvojac ekološki prihvatljivijih vozila će se početkom iduće godine pridružiti Kijinoj bogatoj ponudi hibridnih i električnih vozila.

Kia u dolazećim mesecima namerava da predstavi elektrifikovane pogone svih ostalih postojećih i budućih modela.

Otkup Kia automobila

Ukoliko vi imate neko Kia vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

7