Produkcijska verzija novog SEAT kupea

Poznati španski proizvođač automobila SEAT najavio je lansiranje novog SUV kupea Formentor, kao deo svog sportskog podbrenda Cupra. Koncept novog automobilia predstavljen je u martu na Ženevskom sajmu, a tokom sledeće godine bi trebalo da dobije produkcijsku verziju. Pored sportske verzije, SEAT planira da u prodaju pusti i “običnu” varijantu, sa slabijim motorom.

Volan SEAT automobila

SEAT Formentor – pomotivni automobil Cupra brenda

Novi automobil Formentor je zamišljen kao nezavisan model i promotivni automobil za brend Cupra. Ovaj automobil je verzija krosovera Ateca, uz nekoliko estetskih promena koje su u skladu sa čuvenim SUV Terraco modelom koji SEAT proizvodi.

Te razlike uključuje agresivniji prednji branik, prednja krila koja su izuzetno naglašena, oštrija linija krova, niži klirens i veće zadnje krilo. SEAT Formentor pokreće hibridni sistem sa 242 KS, uparen sa DSG automatikom sa dvostrukim kvačilom.

Snaga se putem DSG transmisije prenosi na sva četiri točka u okviru dobro poznatog SEAT-ovog 4Drive sistema. Deklarisana je i autonomija u čisto električnom režimu vožnje, koja iznosi oko 50 kilometara po novom WLTP ciklusu.

Značajne informacije o SEAT Formentor automobilu

Iz SEAT-ovog podbrenda Cupra ističu da Formentor može da pređe 50 kilometara na električni pogon, u skladu sa WLTP standardima. Novi model nastavlja tradiciju imena SEAT i Cupra modela prema geografskim odrednicama u Španiji. Formenter je rt na severo-istoku ostrva Majorka.

Inače, SEAT fabrika posluje već skoro 70 godina, a kompanija svoja vozila izvozi u više od 70 država sveta. Osnovno tržište se nalazi u Evropi (oko 40 država), dok se SEAT automobili prodaju i u 11 država Azije, 16 država Severne i Južne Amerike, kao i na severu Afrike. Najveći tržišni uspeh, van Evrope, postignut je u Meksiku.

Ukoliko posedujete neko polovno SEAT vozilo i želite da ga prodate, kontaktirajte nas. Vršimo otkup polovnjaka na teritoriji cele Srbije, bilo da je u pitanju havarisano ili vozilo koje je u voznom stanju. Za svoj automobil dobićete fer cenu, a keš dobijate na licu mesta.

9