Ovo su najprodavaniji mali porodični automobili

Japanska Toyota je i u 2019. godini bila vlasnik najprodavanijeg kompaktnog automobila na svetu, ali je Volkswagen dominantan na listi deset najtraženijih modela. Globalna prodaja automobila iz kompakt segmenta pretrpela je pad od 11,2% u prošloj godini, kada je širom sveta ukupno prodato 12,3 miliona ovih vozila. 

Automobili se kreću po ulici

Koji su to najprodavaniji porodični automobili na svetu?

Prva tri mesta zauzimaju dobro poznata imena, automobili koji se proizvode već decenijama unazad sa velikim uspehom. Najtraženiji auto u ovom segmentu u 2019. godini bila je Toyota Corolla, sa čak 1.247.589 prodatih primeraka širom sveta.

Drugo mesto drži takođe jedan dugovečni japanski model, Honda Civic sa 815.644 isporučenih vozila, dok je treći VW Golf sa 681.387, koji ovako visoku poziciju najviše duguje odličnoj prodaji u Evropi.

Istine radi, treba napomenuti da se dva japanska modela proizvode u sva tri oblika karoserije – hečbek, limuzina i karavan, dok je Golf dostupan samo kao hečbek i karavan. Međutim, ako se pogleda kompletna TOP 10 lista, vidi se da su osim Golfa na njoj još tri Volkswagena, među kojima i Jetta koja je u suštni Golf limuzina.

Inače, među prvih pet su još Hyundai Elantra i Ford Focus. Interesantno je da se na 7. mesto probio jedan premijum model – Mercedes A klase, zahvaljujući rastu od 72,6% na godišnjem nivou.

Otkup polovnih automobila svih modela i vrsta

Ukoliko vi imate neko polovno vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka. 

 

8