Ove godine počinje prodaja najmanjeg VW SUV-a u Evropi

Folksvagen je još prošle godine otvorio knjigu narudžbina za svoj novi model T-Cross, čija cena se kreće od 17.975 evra. VW T-Cross je imao premijeru krajem oktobra prošle godine, kao potkompaktni SUV dužine 4,11 metara, namenjen mladim porodicama i generalno mlađoj populaciji. 

Folksvagen logo kompanije

Opšte specfikacije novog VW T-Cross modela

Kupcima su u početku na raspolaganju dve verzije 1.0 TSI turbo benzinca sa 3 cilindra. Slabiji isporučuje 95 ks i uparen je sa 5-brzinskim manuelnim menjačem, dok je snažnija varijanta od 115 ks standardno povezana sa manuelnim menjačem sa 6 stepeni prenosa

Ova verzija opciono se može naručiti i sa sedmobrzinskim automatizovanim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Obe opcije motora opremljene su filterom finih čestica, a VW T-Cross neće biti dostupan u verziji sa pogonom na sva 4 točka. Zadnja klupa može da se pomeri za 14cm, a u zavisnosti od njene pozicije tovarni prostor raspolaže sa zapreminom 385-455 litara. Preklapanjem zadnjih sedišta povećava se kapacitet prtljažnika na 1.281 litar.

Osnovna verzija T-Crosa stiže sa prostijim radiom, sedištima sa podešavanjem visine i električnim podizačima prozora. Uprkos relativno osvnovnoj opremi poseduje i sistem za upozorenje za napuštanje trake, kontrolu mrtvog ugla, kao i sistem protiv sudara sa detekcijom pešaka.

Šta podrazumevaju viši paketi i dodatna oprema

Viši paketi opreme donose multifunkcionalni volan, prednje i zadnje parking senzore, dvozonsku klimu, pokretni deo u tovarnom prostoru, ali i boks za skladištenje sitnica u centralnoj konzoli. Na vrhu ponude su LED farovi, kožna obloga volana, ambijentalno osvetljenje, sportska prednja sedišta, automatska klima i 17-inčne felne.

U dodatnu opremu spadaju i digitalna kontrolna tabla, 8-inčni multimedijalni displej sa ekranom osetljivim na dodir, beskontaktno otključavanje i startovanje vozila, adaptivni tempomat, Beats audio sistem.

VW je pripremio ograničenu seriju “1st Edition” za 200 srećnih kupaca čija će imena biti izvučena na mini-lutriji. Njima će automobili biti isporučeni na specijalnoj svečanosti koja će se 12. aprila ove godine održati u Volfsburgu. Početna cena Folksvagena T-Cross na domaćem, nemačkom tržištu startuje od 17.975 evra.

Ukoliko vi imate neki stariji Folksvagenov polovni model i želite da ga se rešite obratite se nama i mi ćemo rado otkupiti vaše vozilo bilo da je u voznom ili havarisanom stanju.

16