Novine kod Dacia Duster modela za 2018. godinu

Potpuno nova Dacia Duster dobija određene novine vezane za nove benzinske turbo modele kao i tehnološke dodatke za 2019. godinu. Dva nova benzinska motora su dodata u ponudu ovog automobila i na taj način znatno proširile ponudu ovog jeftinog SUV modela. Novi 1.3 litarski turbo benzinski motor će razvijati različitu snagu, a zameniće 1.2 litarski motor od 123KS početkom 2019. godine.

Osnovni model turbo benzinskog modela od 1.3 litara će razvijati 128KS i 249Nm obrtnog momenta. Same performanse motora nisu objavljene, ali je sigurno da će biti brži i ekonomičniji od 1.2 litarskog prethodnika. To znači da će do 100 km/h stizati za oko 10 sekundi. Duga varijacija ovog modela će imati istu radnu zapreminu i snagu od 148KS i biće najsnažniji motor ikada postavljen u Dacia Duster automobil. Iako performanse ovog motora takođe nisu objavljene, očekuje se da bude još startniji i žustriji u vožnji.

Oba ova motora će biti moguće izabrati sa 4×2 pogonom kao i 4×4 pogonom. Automobili sa pogonom na dva točka će se jako brzo naći u prodaju, dok će se na 4×4 modele Dustera čekati do sredine 2019. godine. Cene nisu objavljene, ali se očekuje da će 1.3 Tce 130 sa 4×2 pogonom će koštati oko 15.000 eura, dok će sa pogonom od 4×4 iznositi 18.000 eura. Jači model se očekuje da će koštati oko 1000 eura više u odnosu na slabiji.

Takođe, Dacia Duster će uskoro biti dostupan sa novim informativnim sistemom. Navigacijski sistem koji će biti ugrađen imaće i mogućnost povezivanja sa Android telefonima kao i Apple CarPlay sistemom. Ovi ekrani će imati znatno bolji odziv kao i brži pristup meniju. Ipak, cene ovih paketa opreme će biti u sklopu skupljih modela Duster modela.

Takođe, druga generacija Dacia Duster je dostupna sa 1.6 litarskim benzinskim motorom i dizel motorom od 108KS. Cena za osnovni model sa ovim motorom će biti oko 12.000 eura. U zavisnosti od paketa opreme Access, Essential, Comfort i Prestige cene rastu i do 19.000 eura.

Svi Dacia Duster automobili dolaze sa standardnim LED dnevnim svetlima, točkovima od 16 inča, prednjim električnim podizačima stakala, automatskim zaključavanjem, asistentom kočnice u slučaju nezgode i novim airbag sistemom.

Što se tiče izgleda, Duster je doživeo male promene koje će uticati na celokupan utisak automobila i davati potpuno svež izgled ovom automobilu. Tu se nalaze novi bočni paneli, kao i ponuda novih felni.

Ne očekuje se da će osveženi SUV imati 7 sedišta u svojoj ponudi, jer čelinici rumunske kompanije ne smatraju to dobrom odlukom vezanom za prodaju ovog automobila.

Mi vrlo lako i brzo vršimo otkup automobila svih vrsta, pa i starijih modela Dacia Duster SUV-a. Sve što je potrebno je da nas kontaktirate i posao će jako brzo i lako biti obavljen.

29