Novi Hundai i10 – mali gradski automobil nove generacije

Južnokorejski multinacionalni proizvođač automobila Hyundai je galerijom fotografija najavio novu generaciju svog malog gradskog automobila. Uoči početka sajma u Frankfurtu, ovaj automobilski gigant će model Hyundai i10 prvi put biti predstaviti publici prilikom izložbenog dela program.

automobil hyundai na putu

Novi model i10 – specifikacije automobila nove generacije

Hyundai i10 će biti najmanji model ovog korejskog proizvođača, koji je u svojoj trećoj generaciji porastao je za 20 mm u širinu, u poređenju sa prethodnikom. Pored toga, vozilo je u novom ruhu niže, za 20 mm u odnosu na prethodni model, pa su razlike time nadoknađene. 

Postojeće promene u proporcijama prati i novi dizajn zbog kojeg Hyundai i10 izgleda znatno atraktivnije. To se naročito ogleda u verziji sa krovom, koji je drugačije boje od ostatka karoserije. Ukoliko se kupci odluče i za opcione 16-inčne alu felne kojima je opremljen primerak sa promotivnih fotografija južnokorejske kompanije, postiže se atraktivniji efekat u dizajnu.

Sa upečatljivim i modernim dizajnom i naglašenom stilizovanom kaskadnom rešetkom, Hyundai i10 pripada generaciji gradskih automobila koji poseban akcenat stavljaju na sportski deo dizajna i izgleda samog vozila.

Kako navode iz vrha kompanije Hyundai, u početku će kupcima na raspolaganju biti dva benzinska motora. Bazični 3-cilindarski 1.0-litarski agregat koji proizvodi 67 ks i 96 Nm i, nešto jači, 1.2-litarski četvorocilindraš koji isporučuje 83 ks i 118 Nm. Oba su standardno povezana sa 5-brzinskim manuelnim menjačem, dok je 5-stepeni automatik dostupan kao opcija.

Otkup polovnih Hyundai automobila

Ukoliko vi imate u svom posedu neki polovni Hyundai, koji želite da brzo, lako i bez previše čekanja i odlaganja prodate, onda se obratite nama i mi ćemo u rekordnom roku izaći na teren i pogledati vaš automobil. Mi vršimo otkup svih polovnih automobila, bez obzira na pređenu kilometražu, stanje vozila ili enterijer. Nakon obavljene inspekcije postižemo dogovor na obostrano zadovoljstvo, a keš dobijate na ruke.

 

3