Novi Chevrolet Corvette Stingray stiže i u Evropu

Kompanija General Motors, pod čijim okriljem posluje i legendarni brend Chevrolet, odlučila je da na tržište vrati čuveni model Corvette. Kako je najavljeno novi Chevrolet Corvette Stingray trebalo bi da u drugoj polovini sledeće godine stigne na evropsko tržište, a u pitanju je nova generacija kultnog modela, prvi put s centralno postavljenim motorom.

Chevrolet logo na automobilu

Šta znamo o novom Corvette Stingray automobilu

Prema poslednjim najavama, u centru nove Corvette se nalazi 6,2 litarski V8 LT2 benzinac, povezan s novim 8-stepenim menjačem s dvostrukim kvačilom, isporučuje 495 KS i nudi maksimalni obrtni moment od 637 Nm.

Za razliku od američke postojbine, Chevrolet Corvette Stingray namenjen Evropi će dolaziti sa standardnim performansnim paketom Z51. Paket uključuje specijalno oslanjanje, Brembo kočioni sistem sa većim diskovima i otvorima napred za vazdušno hlađenje, elektronski diferencijal s ograničenim proklizavanjem, performansni izduvni sistem, aerodinamični paket, kao i Michelin pneumatike.

Ovako opremljeni Chevrolet Corvette stiže u evropske salone po ceni od 99.000 evra, dok će Cabriolet verzija biti skuplja 7.000 evra.

Otkup polovnih automobila svih modela i vrsta

Ukoliko vi imate neko polovno vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka. 

7