Nove špijunske fotke Mercedes A-Klase

Veći Mercedes A-Klase doći će u 8 različitih varijanti. Pogledajte najnovije špijunske fotografije sa testiranja u Nemačkoj.

Špijunske fotke modela sa 4 vrata ne ostavljaju mnogo prostora za maštanje, sa uklonjenom uobičajenom kamuflažnom trakom, otkrivena je crveno-crna šema, sa crnom trakom koja pokriva ključne detalje automobila.

Nove fotografije otkrivaju produženu A-klasu u poređenju sa prethodnim modelom. Prednji i zadnji farovi su dobili svedeniji izgled sa LED tehnologijom, a povećan je i auspuh.

Mercedes planira da proširi A-Klasu na čak 8 modela. Četvrta generacija hečbeka će imati premijeru najverovatnije na sajmu automobila u Ženevi, 21 godinu nakon što je originalna A-Klasa bila predstavljena na istoj manifestaciji.

Koliko do sada znamo, prva od osam varijanti će biti standardni hečkbek. Sa njim će biti uveden doteraniji eksterijer, preuređena kabina, a biće rešen problem nepraktičnosti prošlog modela.

Fotografije pokazuju da će budući rival Audijevom A3 biti malo duži i širi od modela koji zamenjuje. Ovo je usled znatno izmenjene verzije trenutne MFA platforme automobila.

Unutra, Mercedes će imati znatno radikalniji pristup, zameniće zastarelu centralnu konzolu i pokazivače sa dvostrukim digitalnim ekranima, kao u najnovijoj E-Klasi.

Novi dodatak familiji A-Klase biće i model sa četvoro vrata kasnije naredne godine.

Ovaj model će pružiti slobodu Mercedesu da razvija CLA kupe.

AMG A-Klasa rival Audiju i Volksvagenu

Specijalno odeljene Mercedesa za modifikaciju – AMG nudiće dve verzije A-Klase. Šef AMG Tobias Moers otvoreno je govorio o budućem AMG A 45 modelu, koji će imati više od 400 konjskih snaga iz novog dvolitarskog motora.

Iako će nabudženi A 45 da se takmiči sa Audijem RS 3 i sličnima, Moers vidi mogućnost izrade AMG modela koji će se takmičiti sa Volksvagenovim Golf R i Audijem S3.

Nakon što se lansiraju standardni, sa četvoro vrata, CLA i AMG modeli. Mercedes će preusmeriti pažnju na GLA krosover nove generacije. Deliće platformu sa sa novom A-Klasom, ali će biti različit od ostalih po SUV karakteristikama i većem klirensu.

Pogonski sistem nove A-Klase

Sve varijante A-Klase će deliti kombinacije motora i transmisije. Dizel modeli će biti u većini, a snaga će se kretati od 148 do 194 KS. Turbo benzinci će dolaziti u varijanti 1.6 i 2.0.

Hibridni model pod oznakom novog EQ Power odeljenja je takođe u planu.

Poslednji delić slagalice biće potpuno električni Mercedes EQ A, obećan je minimalni raspon od 400 kilometara, a biće predstavljen tokom 2019. godine.

Ako planirate da se rešite svoje zastarele A-Klase, ili bilo kog drugog automobila, otkup automobila je tu za vas.

 

53