Mercedes spreman da predstavi „auto-pilot“ opciju do 2024

Nemački auto-moto gigant Mercedes-Benz je spreman da napravi značajan iskorak na polju razvitka novih tehnologija u auto industriji. Naime zvaničnici ove firme najavljuju opciju “auto-pilot” vožnje, odnosno automatizovane vožnje do 2024. godine a o tome saznajte više u nastavku. 

Na koji način inženjeri u Mercedesu planiraju da ostvare ovaj poduhvat? 

Generalni menadžment Mercedesa je na vreme prepoznao potencijal digitalne tehnologije stoga su u partnerstvu sa Nvidiom nastoji da poveća kompjutersku snagu svojih vozila. 

Saradnja dve firme je već uveliko krenula a  plan je da se kroz nekoliko aplikacija sa automobilom povežu razni uređaji poput telefona i pametnih satova kako bi svi pametni uređaji (uključujući i automobil) bili sinhronizovani i funkcionisali kao jedan. Prve aplikacije su već dostupne korisnicima i omogućavaju kontrolisanje sredine u novim modelima Mercedes automobila poput menjanja temperature i podizanja odnosno spuštanja prozora. 

Digitalna budućnost auto industrije

Pogled na sivi moderan mercedes

Ovo predstavlja prvi korak ka krajnjem cilju koji Mercedes kroz saradnju sa Nvidiom pokušava da ostvari. Krajnji cilj definitivno predstavlja opcija automatizovane vožnje odnosno mogućnost “auto-pilota” za koju mnogi zvaničnici iz Mercedesa tvrde da će korisnicima biti dostupna do 2024. godine. 

Merecedes je trenutno pionir na polju inovacija i implementiranja digitalne tehnologije na vozilima. Vreme će pokazati kako će se odvijati saradnja između auto-moto industrije i industrije digitalnih tehnologija ono što je sigurno je da šta god se bude desilo, nas neće ostaviti ravnodušnim.

5