Kolaboracija Tojote i Panasonika za savršen akumulator

Kompanije Toyota i Panasonic udružiće se kako bi zajedno sklopili savršenu bateriju za električna vozila. Postignut je dogovor prema kojem će Toyota posedovati 51% Prime Planet Energy & Solutions firme dok će Panasonic imati 49% udela i zajedno će proizvoditi prizmatične baterije za električne automobile.

Logo na Toyota volanu

Kada možemo očeivati prve akumulatore ovih kompanija

Čitava priča će se pokrenuti 1. aprila 2020. godine i otprilike će imati 5.100 zaposlenih, a kancelarije firme biće smeštene u Tokiju i Kansai regiji Japana. 

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju zajedništvo Toyote i Panasonica trebalo bi da stvori kvalitetne baterije koje će biti i pristupačne i bezbedne i vozači će moći da budu mirni dok te baterije budu pokretale njihove automobile. Baterije postoje kako bi automobilima davale energiju za pokretanje i ostale stvari, ali su u isto vreme i bolje za okolinu i ljudsko društvo će nastaviti da korača u pravom smeru. 

Panasonic već ima iskustva u auto-industriji

Inače ovo nije prvi put da se Panasonic okušava u automobilskoj industriji pošto već neko vreme za kompaniju Tesla proizvode cilindrične baterije za električna vozila.

Takođe, Toyota i Panasonic su već radili zajedno, prva ispitivanja na baterijama bila su još 1996. godine, a svojevrsnu saradnju imali su i u Formuli 1, ekipa za koju je svojevremeno vozio i Ralf Šumaher.

Otkup polovnih automobila

Dok čekamo razrešenje ove situacije prava stvar ukoliko imate neko vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

5