Električna Dacia stiže već u martu na auto-salonu u Ženevi

Rumuski proizvođač automobila Dacia, predstaviće na predstojećem salonu automobila u Ženevi, koncept budućeg niskobudžetnog serijskog modela na struju. Osim toga, Dacia će na salonu automobila proslaviti 15 godina prisustva na zapadnoevropskom tržištu, a prva zvezda štanda biće dizajnerska verzija buduće električnog modela.

Kao marka cenovno prihvatljivih automobila, Dacia posluje već dve decenije u sklopu Renault grupacije, a serijsku verziju električnig automobila planira za narednu ili 2022. godinu.

Krupni kadar sajma automobila u Ženevi - izloženi automobili

Kako bi trebalo da izgleda novi Dacia model

Direktori kompanija Dacia i Renault nisu pružili više detalja uoči Sajma u Ženevi, ali izveštaji automobilskih medija kažu da će to najverovatnije biti verzija gradskog električnog automobila K-ZE koji u Kini proizvodi i prodaju kineski Renault i njegovi kineski partneri u zajedničkoj kompaniji. Ovaj automobil se u Kini prodaje po ceni od otprilike 8.000 eura.

Dacia u misiji smanjenja emisije CO2

Dacia trenutno nema elektrifikovana vozila u svojoj ponudi cenovno prihvatljivih automobila, koja je bazirana na starijoj tehnologiji iz Renault grupe.

Rumunska marka je uključena u Renault-ov prosek emisija ugljen-dioksida, ali njena vozila imaju relativno visoku emisiju CO2, jer Dacia za sada nema ni hibridne ni bilo kakve druge elektrifikovane modele.

Ipak, treba podsetiti da je Dacia u januaru ove godine na salonu automobila u Briselu predstavila model Duster sa ekološki prihvatljivim TCe 100 ECO-G motorom, koji osim na benzin radi i na tečni naftni gas (LPG).

Otkup polovnih automobila

Dok čekamo najnovije, inovativne modele, najbolje rešenje je da ukoliko imate neko polovno vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

7