Nissan povlači preko 400.000 vozila u SAD

Japanski automobilski gigant Nissan saopštio je da će povući skoro 400.000 svojih vozila sa tržišta u SAD-u. Razlog opoziva je problem sa kočnicama koji bi u ,,retkim okolnostima” mogao da dovede do požara.

Curenje na unutrašnjoj ploči automobila će aktivirati upozorenje vozačima, ali ako automobil nakon toga ostane u pokretu, to bi u nekim slučajevima moglo da dovede do požara, saopšteno je iz Nisana. Trenutno nema podataka o tome da li je zabeležen neki udes koji je u vezi sa ovim propustom.

Automobil Nissan

Modeli obuhvaćeni opozivom

Modeli o kojima se radi su Maxima 2016-18, luksuzni QX60 2017-19, Murano 2015 – 18, kao i SUV Pathfinder 2018 – 2019. U saopštenju kompanije se navodi i da trenutno rade na rešavanju ovog problema.

Kada kvar bude otklonjen, biće kontaktirani vlasnici svih problematičnih modela koji će moći da otklone kvar potpuno besplatno u nekom od autorizovanih Nissanovih servisa. 

Period obeležen opozivima i skandalima

Do novog incidenta došlo je samo dva meseca nakon što je  Nacionalna američka administracija za bezbednost saobraćaja na putevima započela istragu u vezi sa Nissanovim modelom Rogue koji je takođe imao probleme sa sistemom za kočenje.

U Japanu je krajem prošle godine povučeno nekoliko hiljada vozila zbog problama sa menjačem i brzinometrom, a u septembru je širom sveta povučeno preko milion vozila zbog problema sa rikverc kamerama.

Otkup General Motors  automobila

Ukoliko vi imate neko Nissan vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka

8